În Caraş-Severin, peste 43 la sută din dascăli se vor vaccina - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Potrivit unei statistici făcute recent, 1.683 de persoane ce activează în unităţile de învăţământ din Caraş-Severin şi-au arătat disponibilitatea de a se vaccina. Numai din rândul cadrelor didactice numărul este de 1.296!

Ministerul Educaţiei a trimis de curând o adresă tuturor inspectoratelor şcolare judeţene, dar şi tuturor universităţilor, pentru a realiza o situaţie-statistică a angajaţilor dispuşi să se vaccineze. Situaţia constituie unul dintre factorii care vor fi luaţi în calcul pentru redeschiderea şcolilor. Personalul din învăţământ este prioritizat, pentru că deserveşte realmente o activitate esenţială pentru societate şi pentru sistemul educaţional. Aceste date vor fi corelate şi cu măsurile luate şi de alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă, pentru a se decide redeschiderea unităţilor de învăţământ în condiţii de siguranţă atât pentru elevi și cadre didactice, cât şi pentru familiile acestora.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în Caraş-Severin sunt 409 unităţi de învăţământ, iar numărul personalului didactic de predare, didactic auxiliar şi nedidactic este de 4.037 de persoane. Per total, disponibilitatea privind vaccinarea antiCovid-19 este de 1.683 (41,69 %). Situaţia detailată pe categorii de personal este următoarea: 1.296 de cadre didactice din totalul de 2.967 chestionate, ceea ce reprezintă un procent de 43,68 % se vor vaccina, la fel şi 130 de angajaţi din 288 reprezentând personal didactic auxiliar (45,14 %) iar în ceea ce priveşte personalul nedidactic, 257 din 782 de persoane au optat pentru a se vaccina (32,86 %).

Pentru o corectă informare asupra campaniei naţionale de vaccinare, precum şi în sprijinul încurajării vaccinării personalului didactic, Ministerul Educaţiei şi Cercetării pune la dispoziţia salariaţilor din învăţământ o Platformă naţională de informare, care conţine informaţii oficiale la zi despre procesul de vaccinare din ţară, tipurile de vaccin, centrele de vaccinare, precum şi evidenţa persoanelor ce s-au vaccinat.

JCS-Nicoleta Moraru

2 Comentarii

  1. Aceasta vaccinare acum doua luni era benevola dar iata ca au inceput sa apara Grivei sa ameninte ca cei fara vaccin nu vor fi acceptati la servici, in avion, in magazin. Deja suna a santaj! Cine se ocupa cu santajul in Lume?

  2. Medicii de familie nu au chef sa inscrie pacientii peste 65 de ani in platforma de vaccinare, ii informeaza ca trebuie sa sune la Call Center.

Adaugă comentariu