În 25 de ani de carieră, n-am mai văzut atâta cruzime - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Mărturiseşte Laura Gabriela Iancu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, despre cazul adolescenţilor care şi-au incendiat victima şi au fost acum trimişi în judecată!

Doi dintre făptaşi, de 16 şi 17 ani, au bătut aproape o noapte întreagă un tânăr de 29 de ani, în zona drumului de centură al municipiului, ducându-l la un sălaş din spatele blocului 1 de pe Aleea Albăstrelelor, unde i-au dat foc de viu. Iar la aceste fapte a participat şi un copil de 12 ani, care însă nu va răspunde penal.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin ne informează că au fost trimişi în judecată cei doi tineri, pentru săvârşirea prin cruzimi a infracţiunii de omor calificat. Procurorii au reţinut că, în noaptea de 14 spre 15 iunie, cei doi adolescenţi de 16 şi 17 ani l-au bătut iniţial pe cel de 29 de ani, undeva la o adresă de pe strada Căminelor din Reşiţa, după care l-au transportat pe malul Bârzavei, pe strada Ţerovei, în apropierea podului care duce spre fostul Crossi. Acolo l-au bătut din nou, aducându-l într-o stare de semiinconştienţă. Ulterior, cei doi şi-au transportat victima – cu participarea copilului de 12 ani – la sălaşul din spatele blocului 1 de pe Aleea Albăstrelelor, unde cei doi au bătut-o din nou „după care, cât timp victima încă se afla în viaţă, a fost incendiată (…) survenind decesul acesteia“.

Rechizitoriul prin care cei doi au fost trimişi în judecată a fost întocmit de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, fiind avizat de prim-procuror Laura Gabriela Iancu. Aceasta a ţinut să precizeze: „Acel dosar de urmărire penală cu incidentul, cu crima din noaptea de 14 spre 15 iunie s-a finalizat prin rechizitoriu. În acest dosar au lucrat doi procurori de caz, eu am confirmat rechizitoriul. S-a lucrat cu celeritate, în regim de urgenţă, este o infracţiune pe care în cariera mea de 25 de ani, nu am văzut atâta violenţă, mai ales că faptele sunt comise de doi inculpaţi minori. Dosarul s-a finalizat prin trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi pentru infracţiunea de omor calificat. Tot în acest dosar s-a operat şi disjungerea şi declinarea competenţei de soluţionare în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa, pentru presupuse acte de agresiune fizică, săvârşite de un presupus făptuitor asupra victimei, care a decedat ulterior. Faţă de cei doi inculpaţi care au fost trimişi în judecată s-a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând din 16 iunie, până în 15 iulie 2020 inclusiv, organele judiciare manifestând celeritate în finalizarea anchetei penale dispunând şi administrând cu rapiditate mijloacele de probă existente la dosar, reclamând menţinerea stării de arest preventiv a acestora, întrucât subzistă în continuare motivele care au determinat luarea acestei măsuri. (…) Sunt minori, este o cauză delicată şi sensibilă, dar este un caz izolat“.

JCS-Antoniu Mocanu