Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Decizia luată la nivel central a ajuns și în teritoriu, astfel că aleșii locali din Caransebeș au revenit asupra hotărârii din aprilie și au decis, pentru anul viitor, majorarea impozitelor doar cu indicele de inflație, de 5,5 la sută!

De la 1 ianuarie 2023, impozitele pe clădiri ar fi trebuit calculate în funcție de grila notarială, ceea ce ar fi însemnat majorări de minim 50 la sută, decizia cu grila notarială urmând să se aplice, totuși, dar din 2025. „Nu e greșit? Scrie până în 2025!”, a întrebat, mirat, liberalul Puiu Paica.

I-a explicat directorul economic al municipalității, Marius Preda, cum stau lucrurile: „Noi am dat în aprilie, când am votat toate taxele și impozitele pentru 2023, că se votează după grila notarială la impozitele pe clădiri. Știți că toată lumea spunea atunci <<ce sume mari vom plăti acum după grila notarială>>, între timp s-a revenit și s-a dat miercuri o ordonanță prin care acel articol cu grila notarială se amână până în 2025. Până atunci vom merge tot așa, după inflație, o să vedem apoi dacă mai intră în vigoare și din 2025 grila notarială, cine știe ce se mai poate întâmpla.” Așadar, spre bucuria caransebeșenilor, impozitele vor crește doar cu 5,5 la sută!

Și tot la capitolul bani, consilierii caransebeșeni au aprobat o rectificare bugetară pozitivă, Caransebeșul primind pe final de an 220 de mii de lei din Fondul de rezervă al Guvernului.

JCS-R.M.