Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Consilierii locali au aprobat miercuri indexarea impozitelor și taxelor locale cu indicele de inflație, adică 4,6 la sută. N-au fost dezbateri aprinse, explicațiile oferite de directorul economic al municipalității, Horia Irimia, mulțumindu-i pe aleșii locali.

Impozitele și taxele se indexează doar cu rata inflației, singurul lucru pe care nu l-am putut evita. Adică dacă mi-aș fi dorit să măresc taxele ș impozitele, știți că n-are rost să ne ascundem, eu aș fi vrut să le mărim în anii anteriori, pentră că putem să o luăm și politic și electoral, nu dă bine în an electoral. Ați văzut și Nelu Popa, a mărit în urmă cu un an sau doi taxele și impozitele în Reșița, iar acum a spus că nu se mai măresc, normal, ar fi o mare prostie, o greșeală fantastică să mărești pe ultima sută de metri taxele și impozitele”, a precizat primarul Felix Borcean la finalul ședinței.

Edilul Caransebeșului a mai adăugat că lista datornicilor, publicată de municipalitate din trei în trei luni, a avut efect: „Au fost destul de mulți cei care și-au achitat din datoriile la bugetul local după ce s-a publicat lista cu datornicii, a fost un lucru pozitiv”.

JCS-R.M.