Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Investiția de aproape 200 de mii de lei a fost finalizată recent. Municipalitatea anunță că alte străzi vor avea lumină mai bună anul acesta!

Modernizarea și extinderea iluminatului public pe străzile Laurențiu Iancu și Carmen Sylva (Jupa), au constat în stâlpi metalici noi în fundație turnată, realizarea circuitului electric subteran și montarea de noi corpuri de iluminat cu LED, plus accesoriile necesare pe aproape un kilometru de străzi.

Pe lista de investiții pentru acest an fost introduse lucrări de extindere a iluminatului public în cartierul Racoviței și pe străzile A. I. Cuza, Ciprian Porumbescu si Ștefan Jianu, investiție în valoare de 400 de mii lei din bugetul local. Dacă primăria își face bine temele și are și puțin noroc, iluminatul din Caransebeș ar putea fi modernizat aproape în totalitate grație unui proiect pe fonduri guvernamentale.

„În mai-iunie vom afla dacă vom primi finanțare din partea Administrației Fondului pentru Mediu pentru proiectul «Modernizare iluminat public în municipiul Caransebeș», în valoare de 4 milioane de lei, care constă în înlocuirea corpurilor de iluminat cu altele cu led și crearea unui sistem inteligent. Realizarea sa ar implica o reducere cu 68% a costurilor cu energia electrică”, a precizat Liviu Jigoria-Oprea, directorul Direcției Strategii și Dezvoltare din cadrul municipalității caransebeșene.

JCS-Răzvan Mihalcea