Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Întrucât sistemul de iluminat public al orașului de pe Valea Cernei este depăşit din punct de vedere tehnologic, administraţia locală a demarat un proiect pentru modernizarea şi eficientizarea consumului energetic!

Pentru a se conforma standardelor actuale în privinţa iluminatului public stradal, dar mai ales din cauza consumului mare de energie electrică a lămpilor cu sodiu, Primăria Băile Herculane a iniţiat o schimbare radicală în acest sens: „Se vor monta 2.703 lămpi cu leduri în tot oraşul, astfel că se va trece la schimbarea lămpilor cu sodiu cu leduri, a precizat primarul Cristian Miclău. Important este că în zona gării vom schimba şi stâlpii, aceştia urmând să fie înlocuiţi cu stâlpi adecvaţi arhitecturii clădirii gării, în stil vintage. De asemenea, avem nişte stâlpi de fibră care vor fi schimbaţi cu stâlpi metalici. Vom începe cu strada Trandafirilor şi vom continua cu strada Complexelor“.

Prin acest proiect se va moderniza sistemul de iluminat public, folosindu-se infrastructura existentă prin înlocuirea și completarea corpurilor de iluminat, implementarea unui sistem integrat de management, reîntregirea, reînnoirea și modernizarea rețelelor de iluminat public. Miclău a mai spus că durata minimă de garanție a noilor corpuri de iluminat cu leduri este de 5 ani, iar noutatea este că unele treceri de pietoni vor avea iluminat cu alimentare bazată pe panouri fotovoltaice.

JCS-Alexandra Gorghiu