Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Spre deosebire de alte zone ale ţării, în judeţul nostru nu s-a blocat traficul feroviar sau rutier.

Cu toate acestea, drumarii recomandă şoferilor să fie prevăzători şi să se doteze cu anvelope de iarnă, lanţuri, lopeţi, nisip, sare şi ce-o mai fi nevoie, mai ales dacă scoateţi maşina din parcare. Şi, înainte de toate, sunaţi la drumuri judeţene şi naţionale. Să vedem cum stăm.

Informaţii certificate au prezentat reprezentanţii Companiei Naţionale de Drumuri (CNADNR), care au amintit că în Banat asfaltul este parțial umed, excepție făcând cele unde mai era ieri după-amiază şi zăpadă cu strat de diferite grosimi: DN 66A Cerna Sat; DN 57 km Pescari – Măcești; DN57A Belobreșca – Socol; DN57C Vama Naidăș; DN 57B km Oravița – Iablanița; DN 67D Valea Cernei – Băile Herculane; DN 58 Soceni – Reşiţa; DN 58A Soceni – Lugoj (TM); DN68 Caransebeș – Zeicani (HD).

Potrivit datelor oficiale, pe rutele administrate de Secţia de Drumuri Naţionale Caransebeș s-a acționat cu 18 auto-utilaje și s-au răspândit 64 tone de material antiderapant și 0,1 tone de clorură de calciu pe DN58, DN58A, DN58B, DN68. Pe sectoarele administrate de SDN Orșova s-a acționat cu 31 auto-utilaje și s-au răspândit 184 tone de material antiderapant și 0,1 tone clorură de calciu pe DN6, DN67D, DN57, DN57B, DN57A, DN57C, DN66A. Situaţia este similară pe drumurile judeţene.

Potrivit dispecerului de la Comandamentul de iarnă organizat la nivelul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat a judeţului Caraş-Severin, se circulă în condiţii de iarnă, conducătorii auto fiind sfătuiţi să îşi doteze autovehiculele în mod corespunzător. Sunt deschise inclusiv căile de acces spre Muntele Semenic şi Muntele Mic. „Atât pe parcursul nopții care a trecut cât și în cursul zilei de astăzi, utilajele de deszăpezire aparținând operatorilor economici care au contracte cu DADPP au intervenit pe toate drumurile judeţene cărăşene. Înaintea efectuării oricărei deplasări, îi rugăm pe participanții la trafic să se informeze asupra condiţiilor de circulație pentru drumurile judeţene la telefonul 0255 213212, iar pentru cele naţionale la tel. 0255 513131 (Caransebeș) și 0252 361451 (Orșova)“, a amintit dispecerul.