Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deputatul social-democrat spune că a votat cu mare convingere mutarea păcănelelor din buricul târgului la periferia localităților!

Fie că acceptăm sau nu, suprataxarea viciilor nu duce la dezrădăcinarea lor, ci doar crește povara neputincioșilor care le-au căzut victimă. Boală sau viciu, ludomania, ca și dependența de alcool, a fost luată în vizorul mai marilor țării în trecut prin suprataxare, după model european, lucru care n-a ajutat prea mult, decât poate bugetul public național. Acum strategia este… mutarea tentației din Centru, la periferie.

„Am votat cu mare convingere pentru adoptarea legii prin care sălile de noroc sunt scoase la periferia localităților. Camera Deputaților, ca for decizional, a adoptat astfel legea de aprobare a OUG prin care încercăm să limităm acest viciu al «păcănelelor» care a devenit tot mai nociv pentru sănătatea comunităților și periculos pentru tinerii din urbanul mic și din mediul rural. Consider că este o lege foarte bună care ne protejează copiii și tinerii, dar şi care ne va ajuta să salvăm vieți la propriu. Trebuie înțeles că, uneori, acest viciu al jocurilor de noroc are aceleași efecte asupra unor destine precum consumul de droguri de mare risc. Iar statul are obligația de a face ceva în acest sens. Toată lumea spunea că acest proiect nu va fi adoptat niciodată pentru că interesele economice sunt prea mari. Iată însă că Guvernul Ciolacu și PSD arată că «sănătatea comunităților noastre» este mult mai importantă. Vor urma și alte acte normative în acest sens, pentru că trebuie să tratăm specific problematica în orașele mari.“, a încheiat deputatul cărășean Silviu Hurduzeu.

Conform legii adoptate ieri, păcănelele vor mai putea fi găsite doar în Reșița, Caransebeș și Bocșa.

JCS-T.K.