Hurduzeu: Ursu, Mălăiescu, Peia, Velescu, Crina și Stuparu, suspendați din PSD! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Măsura pentru cei patru primari și doi consilieri județeni a fost luată pentru o perioadă de un an de zile, în cadrul ședinței Comitetului Executiv Județean al PSD!

Ședința CEX a PSD de la Caransebeș, supervizată de primvicepreședintele Sorin Grindeanu,  a avut pe ordinea de zi mai multe probleme de abordat, prima dintre acestea fiind posibilele alegeri ce vor urma la Anina și Bocșa. „Ținând cont de rezultatele pe care le-am avut la locale în cele două orașe, vreau să ne organizăm și să câștigăm cele două primării“, ne-a spus președintele PSD Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

Un alt subiect abordat în ședința PSD a fost legat de sumele mici, puțin peste patru milioane de lei, care ajung la Drumurile Județene, fostul președinte al CJ susținând că în timpul mandatului său drumurile județene au primit foarte mulți bani atât de la Guvern cât și din bugetul județului.

Cât despre suspendarea primarilor Luca Mălăiescu – Oțelu Roșu, Dumitru Ursu – Oravița, Ioan Peia – comuna Obreja, Nicolae Velescu – Luncavița și consilierilor județeni Ioan Crina și Gabriela Stuparu, Silviu Hurduzeu ne-a declarat că s-a realizat prin votul majorității membrilor CEX-ului județean, cei prezenți numărând doar două abțineri.

„Nu au fost excluderi, nici măcar pe Ursu nu l-am exclus, deși s-a discutat și acest aspect. În cele din urmă au fost suspendați doi consilieri județeni și patru primari, membri ai PSD. Aceste sancțiuni au venit ca urmare a modului de implicare a unor colegi în campania electorală pentru alegerile parlamentare și pentru unele intervenții în presă ale unor colegi care deși nu s-au implicat în campanie au ținut să facă anumite comentarii publice și în timpul campaniei și după aceasta împotriva conducerii partidului. Chestiuni care nu puteau fi tolerate la nesfârșit. Nu își pierd funcțiile, iar dacă atitudinea colegilor noștri se va schimba, suspendarea de un an de zile poate fi diminuată“, a spus Hurduzeu.

Întrebat dacă au fost suspendați și câțiva consilieri locali de la Caransebeș, președintele PSD a spus: „Nu, chiar nu au fost suspendați, în ciuda unor declarații!“.

JCS-Nina Curița