Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Statul ar urma să primească 20%, iar restul de 80% ar reveni în teritoriu astfel: 35% Consiliului Județean, iar 45% celui local!

În vreme ce autoritățile județene și cele locale încă poartă tratative despre cine ar trebui să aibă în grijă apele termale, a fost adoptată o lege care stabilește ca redevența să fie împărțită aproape frățește între consiliile județene și cele locale, indiferent care autoritate le gestionează. „Împreună, putem face mai multe decât separat!“, subliniază Silviu Hurduzeu, șeful social-democraților cărășeni.

Astfel, miercuri, 20 martie, „am votat o lege prin care 80% din redevențele pentru exploatarea apelor minerale să revină comunităților locale și doar 20% să meargă la bugetul de stat. Cei 80% ar urma să fie împărțiți în felul următor: 45% pentru Consiliul Local și 35% pentru Consiliul Județean. Această lege este relevantă din perspectiva dezbaterii publice privind situația apelor termale de la Băile Herculane. Cred că ne dă și o direcție de urmărit în eventualitatea unei asocieri a Consiliului Județean Caraș-Severin și a Consiliului Local Băile Herculane. De altfel, aceasta este și soluția pe care eu am propus-o.“, ne asigură deputatul Silviu Hurduzeu.

Așa cum a stabilit și Parlamentul miercuri, principiul care trebuie urmărit este ca localitatea unde sunt exploatate aceste ape minerale să fie beneficiarul principal al redevențelor.

JCS-T.K.