Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Acesta este răspunsul fostului preşedinte al Consilului Judeţean la acuzaţiile actualului preşedinte cum că nu ar fi întreprins demersurile necesare pentru recuperarea unei pagube de 2,5 milioane de lei la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Reşiţa!

Romeo Dunca, preşedintele Consiliului Judeţean, invita joi presa la Tribunalul Caraş-Severin, la ședința din camera preliminară unde avea întâlnire cu fostul preşedinte Silviu Hurduzeu. Dunca încerca, după cum spunea pe Facebook, să convingă judecătorul că „banii prăduiţi din sărăcia bătrânilor de la Căminul pentru Persoane Vârstnice trebuie recuperați, iar celălalt fost președinte, cu vise de revenire la CJ, să răspundă pentru complicitatea sau neglijenţa crasă de care a dat dovadă. Pentru că da, aşa mi se pare corect . Dacă e de laudă, atunci sa lăudăm și dacă e de răspundere, atunci sa răspundem pentru ceea ce am făcut!“

Silviu Hurduzeu a făcut câteva precizări vizavi de banii respectivi, de „plângerea penală aberantă şi fără temei făcută de Dunca“.

„Mă văd însă nevoit să lămuresc câteva aspecte după ce personajul aflat încă timp de jumătate de an în fruntea CJ Caraş – Severin s-a lăudat pe Facebook cu respectiva plângere ca fiind marea realizare a mandatului său. Nu tu infrastructură, nu tu investitori, nu tu o viaţă mai bună pentru oameni, marea realizare a lui Dunca: plângere penală împotriva adversarului politic Hurduzeu. Succint, lucrurile stau în felul următor: În august 2022, în plin elan creativ, Romeo Dunca a depus o plângere penală prin care se invocă faptul că, în mandatul meu din fruntea Consiliului Judeţean, nu s-ar fi întreprins demersurile necesare pentru recuperarea unei pagube de 2,5 milioane de lei comise de fosta conducere a Casei pentru Persoane Vârstnice din Reşiţa. Deci NU că aş fi furat eu banii, ci că instituţia pe care o conduc nu a făcut demersurile necesare pentru recuperarea prejudiciului.“, susţine Silviu Hurduzeu.

Şeful social-democraţilor cărăşeni spune că respectiva acuzaţie este o prostie din două motive: „a) Nu e sarcina preşedintelui de CJ să se ocupe cu astfel de lucruri, existând Compartiment Juridic pentru analiza unei astfel de situaţii; 2) Aşa cum s-a şi întâmplat, de altfel, păgubită era Casa pentru Persoane Vârstnice din Reşiţa (persoană juridică), cea care a şi solicitat recuperarea prejudiciului şi a depus plângere penală.“

Fostul preşedinte al CJ a precizat că a dat declaraţii în dosarul generat de plângerea lui Romeo Dunca şi crede că a lămurit lucrurile. „În data de 25 septembrie 2023, mi s-a comunicat că dosarul a fost închis pentru prescripţia faptelor. În mod tradiţional, acesta era tertipul folosit de prieteni de-ai lui Dunca. Pentru că nu am vrut să rămână aceasta pată pe onoarea mea, eu însumi am contestat decizia de clasare, solicitând ca aceasta să fie în baza faptului că nu am comis nicio faptă ilegală şi nu ca urmare a prescripţiei. În urma deciziilor recente de la nivelul CJUE, vrerea mi s-a îndeplinit. Deci, ceea ce Dunca spune că este o mare problemă pentru mine reprezintă de fapt normalitatea ca dosarul să se închidă, în mod firesc, cu o decizie clară de nevinovăţie. Sunt un om cinstit şi de onoare şi sunt convins că acest lucru va fi dovedit încă o dată de sentinţa judecătorească“, a mai spus Silviu Hurduzeu.

Revenim şi cu ce au decis ieri judecătorii cărășeni, dar și cu opinia preşedintelui Romeo Dunca!

JCS-Nina Curiţa