Herculane Project, expus la Dubai - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

HERCULANE – Proiectul tinerilor arhitecţi timişoreni de reabilitare a clădirilor Băile Neptun este prezentat la Expo Dubai, alături de alte proiecte culturale din România!

După mai multe premii obţinute şi foarte multe aprecieri, tinerii arhitecţi timişoreni de la Asociaţia Locus, care derulează proiectul de salvare a Băilor Neptun, au răspuns invitaţiei Ministerului Afacerilor Externe pentru a participa la Expo Dubai, în perioada octombrie 2021-martie 2022. Astfel, Herculane Project este expus alături de mai multe proiecte din ţară, precum şi de pe toate continentele.

Mai exact, la pavilionul românesc, toate proiectele sunt prezentate pe o instalaţie, iar designul acesteia pune în centrul său Coloana Infinitului a lui Brâncuşi, în jurul căreia pluteşte un adevărat front atmosferic compus din 7 ecrane LCD ce prezintă o serie de proiecte culturale focusate pe relaţia natură, patrimoniu, contemporaneitate, împărţite în patru capitole generale: iniţiative locale şi educaţionale, acţiuni şi proiecte de recuperare a cunoştinţelor meşteşugăreşti şi de construcţii, noi tehnologii de gestionare a relaţiei ecologice şi economice, proiecte de design de obiect, modă, artă etc.

„Ne bucurăm să vă anunțăm că am răspuns afirmativ invitației Ministerului Afacerilor Externe și astfel proiectul nostru este expus și prezentat în Pavilionul României de anul acesta la EXPO Dubai. Proiectul <<Connected Cloud-Connected Minds>> propune o instalație artistică ce prezintă proiecte culturale cu focus pe relația dintre natură, patrimoniu și contemporaneitate. Ne bucurăm să fim parte a instalației, alături de multe proiecte din România ce promovează turismul sustenabil, conservarea și restaurarea monumentelor istorice și reinterpretează într-o manieră contemporană meserii pe cale de dispariție. Și sperăm ca toți acești pași nu doar să promoveze Băile Herculane din punct de vedere turistic, ci și să atragă atenția asupra patrimoniului său arhitectural atât de valoros ce necesită soluții sustenabile, fonduri și multă cooperare între discipline și oameni diverși“, au precizat cei de la Asociaţia Locus.

Proiectele prezentate la standul nostru având un generic sonor -Romania New Nature- la acest Expo Dubai 2021 sunt Şcoala de la Buneşti, Ambulanţa pentru Monumente, Proiectul Herculane, De-a arhitectura-My school can be cool, Romanias, SoNoRo, Delta Craft, iE Clothing, Jazz UP, Moara de Hârtie, Mihai Eminescu Trust, Askia, Atelier Vest, Băile Govora, Batem Fierul la Conac, Fundaţia Carpathia, Meşteşukar Boutiq şi Daniel Rădulescu-sculptor metal.

JCS-Nicoleta Moraru