Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Echipa reşiţeană va evolua pentru prima oară în această vară în faţa propriilor suporteri. Prim-divizionara masculină de handbal HC Adrian Petrea Reşiţa va susţine la finalul acestei săptămâni două meciuri amicale în compania celeilalte reprezentante a Banatului în Liga Naţională, SCM Politehnica Timişoara.

Primul joc va avea loc vineri, 12 august, de la ora 11, la Sala Polivalentă din Reşiţa, iar cel de-al doilea este programat sâmbătă, 13 august, de la ora 11, la Sala „Constantin Jude“ din Timişoara. Meciul de vineri este primul din această vară pe care elevii lui Adrian Petrea îl vor disputa pe teren propriu, după ce au participat la două turnee de pregătire, la Bad Tölz (în Germania) şi la Odorheiu Secuiesc. „Ne dorim să facem două jocuri bune cu Poli Timişoara, mai ales că vom evolua şi în faţa publicului nostru, un public cunoscător de handbal şi care sunt convins că are aşteptări de la noi. Dacă până acum în meciurile de pregătire am urmărit alte aspecte, închegarea relaţiilor de joc, nu neapărat rezultatele, acum ne dorim un rezultat pozitiv cu Timişoara. Îi aşteptăm pe fanii noştri să fie alături de noi vineri, la Sala Polivalentă, şi cred că nu vor fi dezamăgiţi“, a spus antrenorul Adrian Petrea.

Până la „dubla“ amicală cu Politehnica Timişoara, elevii lui Adrian Petrea au participat la două turnee de pregătire. În Germania, handbaliştii reşiţeni au înregistrat o victorie şi o înfrângere, clasându-se pe locul secund în Grupa A, după care au disputat meciul pentru locurile 3-4 în clasamentul final, cu ocupanta poziţiei secunde din Grupa B. Handbaliştii reşiţeni au învins formaţia italiană Meran Handball, cu scorul de 27-22, apoi au cedat în faţa echipei germane TuS Fürstenfeldbruck Handball, cu 30-39. În meciul de clasament, HC Adrian Petrea a fost învinsă de austriecii de la Union JURI Leoben, cu 33-32. Rezultatele înregistrate de HC Adrian Petrea la Cupa Odorheiului: 26-33 cu HC Odorhei, 23-32 cu Dunărea Călăraşi şi 21-36 cu Steaua Bucureşti.

Echipa pregătită de Adrian Petrea va mai disputa un amical înaintea începerii noii ediţii de campionat, un amical de lux cu o echipă de Liga Campionilor, MOL-Pick Szeged, pe 20 august, la Timişoara.