Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Handbaliștii de la CSM Reșița au câștigat vineri, 23 februarie, cu scorul de 33-25 (17-9), partida cu CSM Oradea din etapa a IV-a a play-off-ului de promovare în Divizia A! 

După un început slab de play-off, handbaliștii pregătiți de Marius Bahan și Cristian Ionescu au înregistrat prima victorie, chiar în fața unei echipe care-și dorește promovarea în Liga Națională. A fost un joc controlat de reșițeni cu excepția începutului de partidă, după care aceștia au apăsat pe accelerație și au pus o diferență confortabilă pe tabelă între ei și orădeni. A fost 17-9 la pauză pentru Reșița, diferența de 8 goluri păstrându-se până la final.

„Nu pot să nu recunosc că am avut emoții. E o mare gură de aer această victorie. Am avut nevoie de acest succes pentru a detensiona un pic lucrurile, ca să zic așa, pentru că s-a simțit frustrarea după meciul cu Ghimbav, în care am condus practic tot meciul și am pierdut cele trei puncte. Ne-a părut rău tuturor și am văzut că au fost dezamăgiți și triști pentru acel meci. Da, au jucat handbal, îi felicit, incredibil cum am reușit să ne mobilizăm, să facem o apărare exactă, o apărare agresivă, și să ducem atacurile până la gol. Felicit și echipa din Oradea, le urez baftă pe mai departe, din câte știu, ei au ca obiectiv promovarea. Noi ne propunem să câștigăm fiecare meci în parte, dacă se poate. Din punctul meu de vedere, Alexandria și Odorhei sunt de departe echipele favorite în acest playoff. Noi muncim în fiecare zi, avem o deplasare săptămâna viitoare, sâmbătă, la Făgăraș și vom încerca să scoatem maximum acolo. Altfel o să abordăm partida cu încrederea câștigată după acest meci și, bineînțeles, cu o atmosferă bună. Nu mă așteptam la o diferență atât de mare contra Oradei, din acest motiv sunt foarte mândru și foarte fericit că ei au reușit fără mine pentru că momentan nu pot să-i ajut din teren. Echipa e în creștere după acel joc de Cupă cu Sighișoara. Am spus și atunci, dacă tratăm așa meciurile din acest play-off de promovare vom fi învingători. Poate nu câștigăm toate meciurile, dar majoritatea dintre ele.”, a spus antrenorul Marius Bahan.

Adrian Acea, coordonatorul secției de handbal, a spus la final: „Desigur, sunt foarte fericit pentru această victorie, prima noastră victorie din play-off. Sper ca după acest succes să vină în continuare și altele, cel puțin pe teren propriu, unde am arătat că suntem foarte puternici ca echipă. Mă bucur că băieții au înțeles mesajul care l-am transmis, atât eu, cât și cei doi antrenori ai noștri, după meciul cu Sighișoara, atunci când am intrat în vestiar le-am spus că dacă jucăm în continuare așa o să vină și victoriile în play-off-ul de promovare. Vreau să-i felicit încă o dată pentru această victorie. De asemenea, vreau să mulțumesc conducerii clubului CSM Reșița, conducerii orașului, celor care sunt principalii finanțatori ai noștri și fără de care noi nu am putea să ne desfășurăm activitatea.”

CSM Reșița: Ionuţ Tănasă, Razvan Mușet, Bogdan Tomescu, Gabriel-Lucian Constantinescu (1), Marius Bahan, Snezan Dan Radosavlevici (2), Raul Heimbach (4), Mircea-Marian Negru (12), Olexandr Starcenco (1), Andrei-Mihai Bondoc (3), Lucian Ignat (3), Adrian Acea, Rareș Scurt, Antonio Gîrban (7), Denis Barbu.

Urmează pentru handbaliști partida din 2 martie, din deplasare, cu CSM Făgăraș.

JCS-Ștefan Moraru