Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Prof. Aihan Omer a experimentat, cu Extrem Baia Mare, mai multe scheme tactice.Echipa masculină de handbal a CS Caraş-Severin a primit, marţi, 22 ianuarie a.c., în Sala Polivalentă, vizita formaţiei Extrem Baia Mare. A fost o confruntare amicală importantă pentru elevii prof. Aihan Omer, având în vedere că la începutul lunii februarie a.c. se reia Liga Naţională, cu prima etapă a returului ediţiei 2012/2013. În final, a fost o victorie necesară pentru moral, 25-23 (15-11). În timp ce băimărenii mai au la dispoziţie aproape o lună de zile până la runda inaugurală a Diviziei A.

O perioadă suficientă pentru a definitiva ideile tactice, aşa după cum a declarat, după meci, prof. Petru Avramescu, antrenorul principal al oaspeţilor, tehnician care s-a aflat şi pe banca tehnică a grupării locale: „Pentru noi a fost un joc bun. Nu ştiu ce va declara domnul Aihan Omer, dar cred că am fost la înălţimea aşteptărilor sale. Practic am susţinut primul meci de verificare, după perioada de pregătire fizică. Aşa că mai avem vreme de retuşuri, în perspectiva obiectivului de a promova în elita handbalului românesc. De altfel, am discutat cu jucătorii, i-am avertizat că trebuie să ne atingem obiectivul, pe măsura sponsorului pe care îl avem, şi investeşte în echipă. Dacă îl ratăm, mă refer la obiectiv, de unii dintre ei ne vom despărţi, şi o vom lua de la capăt, pentru că nu ne permitem să rămânem prea mult în Divizia A“.

Antrenorul Aihan Omer nu a afişat prea multă satisfacţie, la finalul disputei, dovadă că este puţin îngrijorat de evoluţia elevilor lui. De altfel a şi recunoscut acest lucru: „Am început anul cu o victorie. Sigur, că s-a conturat mai greu. Dar şi adversarul a fost unul de Divizia A, iar noi am abordat poate prea relaxat acest joc. Într-adevăr, ne-am dorit să joace toată lumea. Şi mai şi repetăm anumite sisteme de apărare, formule de atac, cu integrarea lui Rohozneanu, a lui Stan. Au fost mai multe lucruri pe care le-am exersat. Mă bucur că am reuşit să vedem nişte aspecte. A fost un meci în care unii jucători au confirmat, alţii mai puţin. Dar, una peste alta, suntem supersticioşi şi am început cu victorie un an nou, şi sperăm să fie cât mai multe“.