Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Handbaliștii de la CSM Reșița au reluat antrenamentele, iar primul meci de verificare va fi joi, de la ora 16.30, cu echipa de tineret de la SCM Politehnica Timișoara, în Sala Polivalentă din Reșița!

Data de începere a play-off-ului nu este încă stabilită. Ceea ce se știe este faptul că Reșița a picat în Cupa României cu CSM Sighișoara, iar data de disputare a partidei va fi comunicată ulterior. În această perioadă de pregătire, care se va desfășura pe plan local, Adrian Acea și Marius Bahan își doresc să aducă la echipă un portar, dar și un jucător pentru postul de pivot. „Noutăți nu prea avem și sunt bucuros că am reușit să păstrăm toți jucătorii de anul trecut. Ne dorim să facem lucrurile cât mai bine și să jucăm din ce în ce mai bine. Ne dorim să fim o forță colectivă și sper să facem față acestui play-off. O luăm de la zero, toate meciurile vor fi mult mai grele față de cele din prima parte a campionatului, deoarece toate echipele au loturile cam la același nivel. Pregătirea de iarnă o vom face pe plan local, ne vom pregăti afară, în sala de forță, la bazin și în Polivalentă. Băieții au fost profesioniști, nu au venit cu kilograme în plus, chiar dacă au fost trei săptămâni de vacanță. Suntem deficitari pe postul de portar și nu ascund că suntem în discuții cu un jucător pentru acest post. Nu pot să spun încă mai multe, așteptăm să vedem dacă se concretizează.”, a spus Adrian Acea, coordonatorul secției de handbal de la CSM Reșița.

Antrenorul Marius Bahan a declarat: „Ne dorim să realizăm mai multe lucruri decât în anul trecut și îmi doresc foarte mult să ne maturizăm, deoarece avem mulți jucători tineri. Sper că vor lua toată această treabă în serios, deoarece este doar spre binele lor, asta dacă doresc să joace handbal. Practic, noi am început din 11 ianuarie antrenamentele, dar nu au fost foarte grele. De marți am început să facem niște teste și suntem în grafic. Băieții își doresc să progreseze. Această perioadă de pregătire este foarte importantă pentru noi, iar timp de două săptămâni vom efectua antrenamente foarte grele. Ne dorim ca atunci când vom începe meciurile oficiale să fim într-o formă fizică foarte bună. Vom face și bazin, și sală de forță. Legat de meciurile amicale, deja am stabilit unul, vom evolua joi, de la ora 16.30, cu echipa de tineret de la SCM Politehnica Timișoara. Este un meci destul de rapid organizat, având în vedere când am început antrenamentele, dar îmi doresc din partea jucătorilor să fie dispuși la efort și să arate determinare. Nu vreau deocamdată să punem accent pe tactică. Ne dorim ca în acest play-off să facem o figură frumoasă, deoarece vor fi meciuri mult mai grele și vom întâlni pretentende la intrarea în prima ligă. Sperăm că vom mai face două transferuri. În primul rând, ne dorim un portar constant și eventual un pivot. Nu mai avem probleme mari cu accidentările, Lucian Ignat a avut o accidentare la umăr și este în perioada de recuperare.”

Legat de partida din Cupa României, Marius Bahan a spus: „În primul tur al Cupei vom juca cu CSM Sighișoara, o echipă bună, care s-a întărit mult față de anul trecut. Nu pot să neg faptul că ne-am dorit să jucăm cu Steaua sau cu CSM Constanța. Ne vom pregăti, iar meciul este fixat pe 6 februarie, dar nu se va disputa la această dată. Sighișoara are meci în campionat în 7 februarie și vom conveni ulterior când se va juca meciul din Cupă. Important este că se va juca în Sala Polivalentă din Reșița!”

JCS-Ștefan Moraru