Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Fetele pregătite de profesoara Lucia Moruț au obținut medalia de argint la faza națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, la handbal licee! În finala de duminică, Colegiul Tehnic Media București s-a impus cu scorul de 19-15 în fața reșițencelor, în sala Complexului Sportiv UBB din Reșița. Formația din Brașov a completat podiumul și a terminat competiția pe locul 3!

„A fost un turneu în care au participat cele mai bune opt echipe din țară, la licee, dar aș dori să spun că această competiție a fost ca un turneul final de la junioare I. În grupa noastră a fost Mioveni cu șapte jucătoare la lotul național, iar fetele de la echipa din București sunt legitimate la Rapid București. Așa că nu ne-a fost ușor. În semifinale am jucat cu Brașovul, unde două handbaliste fac parte din lotul lărgit al Coronei. Sunt mândră de aceste fete pe care eu le am, pentru că aceste handbaliste sunt ale orașului nostru și sunt crescute de mine. Eu n-am nicio jucătoare adusă din țară, deoarece noi nu avem această posibilitate. Acest liceu, <<Traian Vuia>>, a fost pe podium la fiecare turneu final la care a participat. În concluzie, s-ar putea să ies la pensie și mi-aș dori mult ca cei care rămân la acest liceu să ducă <<Traian Vuia>> de atâtea ori cât l-am dus eu la nivel național. Nici nu mai știu numărul de medalii cu care am venit de la turneele finale. Am avut generații extraordinare de băieți și acum de fete. Noi am pierdut medalia de aur la acest turneu deoarece nu am avut-o pe cea mai bună jucătoare, Slageana Radosavlevici, care a avut mâna în ghips și tot a ieșit golghetera turneului fără să joace finala. Nu pot decât să fiu mândră de aceste fetițe minunate. Mulțumesc organizatorilor, dar și părinților că au avut încredere în mine și mi-au dat aceste fetițe pe mână ca să le antrenez.”, a declarat prof. Lucia Moruț.

Conf. univ.dr. Liliana Dacica a spus despre handbalistele reșițene: „Fetele de la Liceul Teoretic <<Traian Vuia>> au fost extraordinare, au jucat exemplar și au luptat până la final. Din păcate, finala a fost dură, au apărut accidentările, iar lipsa unor jucătoare au făcut ca aceste fete să obțină doar medalia de argint. Totuși, este un loc frumos, un loc binemeritat și felicit toată echipa și pe doamna Lucia Moruț!

„A fost o competiție extraordinară, de un nivel foarte ridicat. S-a văzut faptul că multe dintre aceste fete sunt sportive ce aspiră la performanță în handbalul românesc. Mă bucur că am putut fi parteneri în organizarea competiției, alături de Inspectoratul Școlar Județean și de Primăria Reșița. Felicitări participanților și în special echipei câștigătoare. O mențiune deosebită pentru fetele noastre, pentru Liceul <<Traian Vuia>> din Reșița, care chiar dacă are o echipă mai tânără, a avut o evoluție extraordinară la acest turneu final. Le așteptăm la Centrul UBB din Reșița și sperăm ca în anii următori să înmulțim astfel de manifestări sportive la Reșița.”, a adăugat și Andrade I. Bichescu, directorului Centrului UBB din Reșița.

Au participat la această fază națională echipele: Liceul Teoretic „Traian Vuia” Reșița, LPS Vaslui, LPS Bistrița, Colegiul Național „Mihai Viteazu Ploiești, Colegiul Tehnic Media București, LPS Brăila, Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini din Mioveni și LPS Brașov.

JCS-Ștefan Moraru