Caraş-Severin, Romania

ROMÂNIA – Sau cel puţin aşa susţine premierul Ludovic Orban, după ce Executivul condus de el, învestit cu 240 de voturi, a fost dat jos cu 261 de voturi. Ministrul Marcel Vela ne-a spus că „azi am pierdut doar o bătălie, dar vom câştiga războiul prin alegeri anticipate“.

Cod roşu în politica românească, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de PSD a trecut, iar Guvernul Orban a picat.

„Parlamentari puși de pixul lu Dragnea, care au călcat in picioare democrația, au decis azi căderea guvernului. Guvernul cade în picioare şi suntem mândri de ce am făcut în trei luni, că într-o perioadă scurtă am reușit să reparăm o mare parte din ce a stricat PSD. Am reușit să luăm o serie de decizii cu impact favorabil asupra României și asupra românilor. În ciuda minciunilor gogonate ale PSD, am aplicat legea salarizării, am crescut alocațiile în conformitate cu legea, am încercat să asigurăm pentru fiecare categorie toate drepturile legale. Am alocat banii necesari pentru pregătirea proiectelor pentru execuții financiare 2021-2027. În fiecare domeniu, deciziile pe care le-am luat sunt responsabile, dictate de nevoi din societate sau care au fost generate de guvernarea catastrofală a PSD. Am pierdut doar o bătălie. Vom câștiga bătălia pentru România“, a spus premierul Orban. De asemenea, premierul demis a spus că PNL nu va renunţa la alegerile anticipate, nici la cele în două tururi.

Despre anticipate, înainte de a se trece la votarea moţiunii, Tăriceanu spunea că sunt „moartea regilor, bucuria nebunilor sau, poate, a inconștienților“. Înainte de moţiune, deputatul Ion Mocioalcă susţinea că „Guvernul pică. Intrăm în logica anticipatelor“.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat pentru CAON că „PNL a pierdut azi o bătălie cu cei care se opun democraţiei şi alegerilor locale în două tururi de scrutin, motiv pentru care au introdus moţiunea de cenzură. Dar vom câştiga războiul prin alegeri anticipate, pentru că de partea noastră sunt cei mai mulţi dintre români“.

JCS- Nina Curiţa