Gunoaiele se vor lua din faţa casei - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Este noua regulă pe care municipalitatea reşiţeană o impune, din 15 iulie, pentru toate localităţile aparţinătoare!

Sistemul de colectare „din poartă în poartă“, atât pentru deşeurile menajere, cât şi pentru reciclabile, este implementat şi în localităţile aparţinătoare Reşiţei: Doman, Câlnic, Moniom, Țerova, Secu, Cuptoare. Măsura a fost luată, potrivit municipalităţii, „pentru reducerea volumului, a cantității deșeurilor supuse depozitării, dar și a creșterii gradului de recuperare a acestora“, de către Primărie, împreună cu operatorul de salubritate Brantner Servicii Ecologice.

„Pentru a veni în sprijinul locuitorilor a fost finalizată acțiunea de distribuire a sacilor pentru colectarea selectivă, respectiv: albaștri – pentru colectare carton-hârtie, galbeni – pentru colectare plastic – metal și verde – pentru colectarea sticlei, acțiune ce a început în data de 18 iunie. Începând cu data de 15 iulie, atât colectarea deșeurilor menajere cât și colectarea deșeurilor reciclabile din gospodăriile situate în localitățile aparținătoare municipiului Reșița se vor face din fața casei, după următorul program:
– colectarea deșeurilor menajere, o dată pe săptămână în ziua stabilită și adusă la cunoștință locuitorilor astfel: Moniom și Țerova – în fiecare zi de miercuri; Secu și Cuptoare – în fiecare zi de marți; Câlnic și Doman – în fiecare zi de vineri;
– colectarea deșeurilor de plastic-metal (sacul galben) – miercuri, o dată la două săptămâni, (prima zi de colectare va fi 15 iulie);
– colectarea deșeurilor de carton-hârtie (sacul albastru) – miercuri, o dată la două săptămâni, (prima zi de colectare va fi 22 iulie);
– colectarea deșeurilor de sticlă (sacul verde) – ziua de marți a ultimei săptămâni din lună (prima zi de colectare va fi 28 iulie)“, informează municipalitatea.

La colectarea deşeurilor se va aplica sistemul 1:1, adică la un sac ridicat, se va distribui alt sac pentru colectare. Municipalitatea a dorit să facă apel la cetăţenii urbei, să respecte indicaţiile vizavi de colectarea selectivă a deşeurilor, pentru ca sistemul „din poartă în poartă“ să funcţioneze. În caz contrar, cei vinovaţi vor fi sancţionaţi!

JCS-A.M.