Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – E vorba de alianța PSD-PRO România-PMP, care a preluat în noiembrie 2020 majoritatea în Consiliul Local Caransebeș, sprijinindu-l pe primarul Felix Borcean, după ani de supremație liberală. Acum, după ultimele frecușuri dintre edilul Caransebeșului și adjunctul său de la PRO România, Bebe Pasere, alianța celor trei partide pare să dea rateuri!

S-a văzut foarte bine asta la ultima ședință de consiliu local, când social-democrații au vrut să conducă tot ei dezbaterile, pentru următoarele trei luni, după ce lui Valentin Dascălu i-a expirat perioada de președinte de ședință. Chiar Dascălu l-a propus pe liderul Grupului 10, Petru Schinteie (PSD), în timp ce Codruța Cristescu (PRO România) a venit cu propunerea Bebe Pasere. Iar la vot, Grupul 10 a devenit istorie, pentru că liberalii și cei de la USR au votat cu Pasere, iar Schinteie a primit doar girul colegilor de la PSD și PMP. Votul comun PRO România-PNL-USR a funcționat și la amendamentele depuse la buget, astfel că PSD și PMP au rămas, deocamdată, în minoritate în legislativul caransebeșean. O alianță ciudată, de conjunctură, care nu va dura, între PRO România, PNL și USR, e de părere primarul Felix Borcean.

„S-a văzut încă din debutul ședinței că prin propunerea noului președinte s-a constituit o nouă alianță ciudată. Adică ciudată cu PRO România, care, de fapt, e un PSD de-al lui Mocioalcă, deci nu am înțeles, și-au dat mâna mai marii Ioni? Probabil, PSD va fi un partid izolat de PSD-ul din Caransebeș, nu știu ce se intenționează aici pentru că știm foarte bine că Bebe Pasere este un apropiat al lui Ion Mocioalcă, iar PSD-ul nu prea agreează venirea lui Ion Mocioalcă înapoi la PSD. USR-ul care la început nu l-a acceptat pe Bebe Pasere viceprimar, chiar a votat și în prima ședință de numire a viceprimarului, și ulterior când a fost demis, dintr-o dată s-a poziționat într-o astfel de alianță care-i include pe Ion Mocioalcă, Marcel Vela și cei doi. Până la urmă, că votezi un președinte de ședință nu e un capăt de țară, dar manifestarea ulterioară, când toate amendamentele au fost votate în bloc de cei 10-11 consilieri… sau poate că a fost o alianță de moment, se pot face diverse cal-cule, cert este că nu e o alianță de durată, o să vedeți, e doar o chestiune de conjunctură, mă bucur că nu a afectat foarte tare bugetul”, a apreciat edilul Caransebeșului.

Întrebat dacă noua alianță nu-i va strica planurile administrative, Felix Borcean a avertizat: „Dacă sunt proiecte importante și nu le votează, credeți-mă că nu le va face lor bine. Atâta le trebuie, să nu voteze un proiect important! Dar nu cred că se va ajunge aici, cred în înțelepciunea majorității consilierilor locali”.

JCS-R.M.