Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Este vorba despre ordinul pe care ministrul Transporturilor l-a semnat ieri pentru aprobarea implementării a patru proiecte de reabilitare-modernizare de căi ferate. Două din proiecte se referă la Reșița Nord-Reșița Sud și Timișoara-Voiteni-Reșița, conexiune cu Serbia prin Stamora Moravița!

„Mulțumesc domnului ministru Sorin Grindeanu pentru operativitate și sprijin. Aceleași mulțumiri pentru colectivul CFR Infrastructură, colegilor mei din primărie și partenerilor noștri de la Primăria Timişoara şi Consiliile Județene Caraș-Severin şi Timiș. Nu în ultimul rând, multe mulțumiri către Metroul SA, firma care a lucrat la proiectul tehnic pentru această mega-investiție. S-au mișcat extraordinar de bine!”, notează primarul Ioan Popa.

La mijlocul lunii mai, Regionala Timișoara a CFR S.A. a aprobat studiul de fezabilitate potrivit căruia linia Reșița Nord-Timișoara Nord cu extensie Voiteni-Stamora Moravița-frontieră cu Serbia, în lungime totală de 118 kilometri, va fi reabilitată și modernizată atât pentru traficul de călători, cât și pentru cel de marfă. Reșița va scoate la licitație execuția tronsonului Voiteni-Reșița, iar ruta Timișoara-Voiteni-Stamora Moravița conexiune cu Serbia va fi predată Ministerului Transporturilor în vederea identificării soluțiilor de finanțare. Pentru tronsonul Voiteni-Reșița, sursa de finanțare va fi PNRR lucrările trebuind să fie gata în decembrie 2026. „Ne îndreptăm cu pași mari spre demararea lucrărilor!”, concluzionează Ioan Popa după semnătura dată ieri de Sorin Grindeanu.

JCS-Ionel Ivaşcu