Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Deși a primit deja, în luna mai a acestui an, de la primarul Felix Borcean o listă cu proiectele Caransebeșului unde e nevoie de sprijin de la nivel central, vicepremierul Sorin Grindeanu mai cere o dată să i se spună unde poate ajuta. Sau unde „să se pună în valoare”, așa cum spunea în luna mai!

„Lista nu e scurtă, sunt proiectele depuse de primărie pe Saligny, PNRR, POR, Fondul de Mediu, le vom urmări pe toate matematic. Chiar vreau să-l ajut pe Felix”, spunea atunci, la sediul municipalității caransebeșene, Sorin Grindeanu.

Patru luni mai târziu, în fața membrilor PSD Caransebeș, vicepremierul, care e și ministru al Transporturilor, a lansat aceeași rugăminte, de data aceasta nu doar pentru primarul Felix Borcean, ci și pentru deputatul Silviu Hurduzeu, și el caransebeșean, dar și pentru viceprimarul Bebe Pasere. „Nu vreau când vin acasă la mama și la tata să mă certe și să-mi spună că n-am ajutat cu nimic Caransebeșul. Vă rog frumos să-mi dați și Felix, și Silviu, și Bebe ceea ce credeți că putem să facem pentru oraşul nostru și cu tot ce pot voi ajuta, pentru că, mai spun odată, e orașul meu. Trebuie să facem acele proiecte”, a precizat Grindeanu, care, probabil, a pierdut lista inițială.

Din mai și până acum, Primăria Caransebeș a prins câteva proiecte mai importante, precum creșa din zona Racoviță și bazinul de înot de la ștrand, ambele prin Compania Națională de Investiții, instituție care, cel puțin pe hârtie e în ograda liberalilor, dar și modernizarea unor străzi și trotuare prin programul „Anghel Saligny”, revendicat tot de PNL.

Totuși, pentru că se anunță o rectificare bugetară de care vor beneficia și autoritățile locale, iar Primăria Caransebeș și-a făcut calculele și ar avea nevoie de peste 16 milioane de lei pentru diverse cheltuieli, investiții și proiecte, acum e momentul ca Sorin Grindeanu să se „pună în valoare”, în condițiile în care Ministerul Finanțelor este condus de PSD.

JCS-R.M.