Gregory Porter, o scumpete de artist - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Scriem asta despre un cântăreț scump și la vorbă, și la vedere, întrucât s-a dovedit foarte „timid” vizavi de presa locală, care sigur și-ar fi dorit să aibă onoarea și plăcerea de a discuta cu el!

Ne-am limitat însă să discutăm cu primarul Ioan Popa despre artistul care nu s-a lăsat mai prejos nici în privința costurilor evenimentului de peste câteva ore. 85.000 de euro este onorariul cântărețului, în total concertul costând peste 90.000 de euro. Primarul însă declară că nu sunt costuri pe care să le fi suportat reșițenii, întrucât o bună parte din bani a fost scoasă din bilete, iar o parte importantă a fost acoperită din sponsorizări. „Noi am făcut invitații pentru peste 100 de persoane, axându-ne pe firme care aduc bani la bugetul orașului, fiind contributori importanți. Am invitat și firme din domeniul IT pe care noi le curtăm, o bună parte din ei contribuind prin sponsorizări astfel încât noi să acoperim evenimentul aproape integral. În consecință nu sunt costuri pe care să le suporte reșițenii”, a precizat Ioan Popa.

Primarul îl descoperea pe Porter datorită piesei „Liquid spirit” pe care un DJ renumit a adus-o în zona house. Acum artistul este deja un nume, motiv pentru care Popa crede că în următorii ani va crește foarte mult și poate puțini și-l vor mai permite.

Cum a ajuns Porter la Reșița? Când a început pandemia, primarul s-a prins că festivalul „Custom” trebuie să ia o pauză, însă și-a zis că se poate risca organizarea unui eveniment în timpul verii, pentru ca orașul să aibă cel puțin un eveniment elegant într-un an de zile. Anul trecut, „Implant pentru refuz” cântau în centrul orașului în cadrul unui eveniment apreciat pozitiv de către Ioan Popa. „Pentru vara asta, aveam de ales între Gregory Porter, Simply Red și Sade. A fost disponibil Gregory Porter pentru că avea planificat un turneu în America și Europa. A avut 42 de concerte, acesta fiind ultimul din turneu”, a încheiat primarul, precizând că discuțiile cu ceilalți doi artiști continuă. Mai ales că Simply Red au început să facă turnee și se pretează pentru evenimente elegante.

JCS-Ionel Ivașcu

3 Comentarii

  1. nu l-am vazut pe Dunca in primul rand printre VIP urile Banatului Montan din Mica Sicilie. Sau poate nu i place gospel si e la Untold?

  2. Si daca nu l-ai vazut, ce? Tre’ sa nu mai dormim noi noaptea ca nu l-ai vazut? E o vorba, cainele moare de drum lung si prostu de grija altuia, mai sunt vreo doi care nu pot dormi de grija lu’ Dunca si-s si-n sculare, si-n culcare cu Dunca in pix.

Adaugă comentariu