Granturi de 200.000 de lei pentru focul nestins - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Este suma totală pusă la bătaie de aleşii reşiţenilor pentru proiecte venite din partea comunităţii locale, pe tema aniversării din 3 iulie, a celor 250 de ani de foc nestins!

Despre granturi, şeful administrativului reşiţean a ţinut să transmită câteva cuvinte, începând cu formula preşedintelui Iohannis: „Dragi reșițeni, nu peste mult timp se vor împlini 250 de ani de când au fost aprinse primele două cuptoare înalte ale Reșiței, «Josephus» și «Franziskus». Atunci, în data de 3 iulie 1771, a fost semnat certificatul de naștere al industriei reșițene. În sfertul de mileniu care a trecut, atât Reșița cât și industria sa au suferit necontenite transformări. Ele au crescut împreună, s-au bucurat și au suferit împreună. Acum, avem prilejul să sărbătorim această istorie extraordinară a orașului nostru. Reșița, acest spațiu multicultural, fost mecanic șef al industriei românești, încearcă acum să-și construiască o nouă identitate, dar își respectă istoria, o serbează, și pune la loc de cinste cultura, tradițiile și oamenii acestui loc care au performat aducând valoare adăugată Reșiței prin tot ceea ce au făcut“.

Edilul spune că aceşti 250 de ani sunt o performanţă atinsă prin muncă, pasiune şi armonie socială, calităţi care au devenit o stare de spirit caracteristică Reşiţei, pe care avem obligaţia s-o transmitem celor ce ne urmează.

„Trăim deci un moment unic și trebuie să-l sărbătorim împreună, făcând din el un eveniment important pentru fiecare piept în care bate o inimă de reșițean. În acest sens, prin hotărâre a Consiliului Local Reșița, am validat granturi în valoare de 200.000 lei, ce vor finanța proiecte venite din partea comunității pe tema «250 ani de industrie reșițeană». Invităm deci toți operatorii culturali, ONG-urile și asociațiile care doresc să se implice în organizarea acestor evenimente, să o facă cu încredere, să vină cu propuneri și să depună proiecte în vederea finanțării. Toate proiecte importante, care au legătură cu acestă temă, vor beneficia de sprijinul Primăriei Reșița“.

Cei care contribuie, prin idei de proiecte, la celebrarea sfertului de mileniu de foc nestins pot obţine finanţări însumând 200.000 de lei. Proiectele trebuie depuse până în 31 mai, la Registratura Generală a consiliului, în zilele de luni până joi, între orele 8.00 şi 16.00, iar vineri, între orele 8.00 şi 13.30, sau online, la adresa de e-mail biroupresa@primariaresita.ro. Se pot înscrie în competiţie doar persoanele fizice autorizate sau cele juridice care nu au datorii la stat sau la bugetul local, care dovedesc că au respectat obligaţiile asumate în contractele de finanţare nerambursabilă anterioare (dacă e cazul), care au surse de finanţare proprii sau atrase. Cererea de finanţare trebuie depusă în termen, însoţită de toate documentele doveditoare care să ateste îndeplinirea condiţiilor impuse de primărie. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0735/923.555.

JCS-A.M.