Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Marți după-amiază, Primăria Reșița a organizat o consultare publică, la Cinema Dacia, pentru a discuta despre proiectul de reabilitare a mai multor zone degradate din cartierele orașului!

Evenimentul a adus laolaltă cetățeni, reprezentanți ai administrației locale și proiectanți, pentru a dezbate soluțiile de revitalizare a spațiului urban și de îmbunătăţire a calităţii vieții locuitorilor.

Proiectul general se concentrează pe regenerarea urbană a zonelor rezidențiale, având în vedere că multe dintre acestea au fost neglijate de-a lungul timpului. În cadrul consultării, s-a menționat că finanțatorul proiectului „Reabilitarea zonelor degradate aflate în interiorul microraioanelor 2, 3 și 4 din cartierul Govândari și zona Calea Caransebeșului“ a solicitat o documentație unitară, în vederea simplificării procesului de implementare și de aprobare. Proiectul include mai multe faze de modernizare. Aceste cartiere au fost, în trecut, considerate neglijate de administrațiile locale, deși densitatea populației este ridicată.

Proiectul își propune să creeze mai multe spații verzi, locuri de joacă pentru copii și zone de relaxare pentru vârstnici. De asemenea, vor fi modernizate și spațiile de socializare pentru comunitate, inclusiv terenurile de sport și zonele de agrement.

La finalul întâlnirii, locuitorii prezenți și-au exprimat punctele de vedere. Unul dintre cetățeni a ridicat problema colmatării canalizărilor și a solicitat ca administrația să se concentreze și pe reabilitarea sistemului de canalizare, considerând că acesta este o prioritate înainte de extinderea spațiilor verzi. Noi am stat de vorbă cu doi reşiţeni ce au participat la această consultare.

„E bine că se vor amenaja spațiile verzi, dar mă tem de infiltrațiile în fundațiile blocurilor. Am văzut ce s-a întâmplat în alte zone unde s-au pus pavele și am avut probleme mari cu apa care se infiltrează la subsoluri. Cred că trebuie să fie mai atenți la detalii și să colaboreze cu oamenii care locuiesc aici pentru a nu face greșeli pe termen lung.“, a declarat unul dintre reșițenii prezenți la consultarea publică.

„Sunt foarte încântată de acest proiect de modernizare. Cred că va aduce un mare plus orașului nostru. Am încredere că, odată finalizate lucrările, vom avea spații verzi mai bine întreținute și locuri de joacă sigure pentru copii. E o oportunitate excelentă pentru a transforma zona într-un loc mai plăcut și mai curat.“, a susținut o locatară din Govândari.

JCS-Denis Dutca