Ginecologia și Ambulatoriul spitalului din Caransebeș, în reabilitări - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Continuă investițiile anunțate de primarul Felix Borcean și managerul unității sanitare, Adrian Cican, la spital. Prima pe listă, secția de Obstetrică-Ginecologie, de la etajul 6, unde deja se lucrează intens, fapt constatat și de primarul Borcean, într-o recentă vizită pe secție.

„Surpriza plăcută a fost vizitarea secției de Ginecologie, unde se lucrează intens la renovarea acesteia, din resursele proprii ale celor care-și desfășoară activitatea acolo, medici, asistente, dar și din sponsorizări. Felicitări domnului doctor Eugen Muntean, drei doctor Ramona Agliceri și echipei întregi. Spitalul chiar e pe mâini bune!”, a punctat edilul.

Iar asta nu este singura veste pozitivă ce vine dinspre spre spital, unde un alt șantier se va deschide în câteva zile, de data aceasta în Policlinică, unde va funcționa Ambulatoriul.

„Am discutat cu managerul Cican și cu șeful SPIR, în perioada următoare o să vedeți un șantier în zona Ambulatoriului, o intervenție rapidă de reparații a nivelului la care se va desfășura activitatea în Ambulatoriu. Lucrările sunt în jur de 350.000 de lei, adică zugrăveli, instalații electrice și sanitare, schimbarea ușilor, tarkett interior pentru cabinete și mobilier nou pentru sala de așteptare, mobilier comod și plăcut ochiului pentru pacienți”, a precizat primarul Borcean.

Potrivit managerului SMUC, Adrian Cican, pentru deschiderea Ambulatoriului se așteaptă aprobarea de la Ministerul Sănătății, estimările fiind pentru luna februarie. Cican a adăugat că, odată cu înființarea Ambulatoriului, pentru orice cabinet privat care funcționează în Policlinică și nu are corespondent în spital va fi reziliat contractul.

„Acum, toate cabinetele din Policlinică au prelungite contractele până la înființarea Ambulatoriului. Toată lumea știe că în momentul înființării Ambulatoriului, cabinetele private se vor duce în alte spații, pe care și le vor căuta dânșii, dar sub nicio formă în spital, pentru că noi devenim un concurent al cabinetelor private. Sunt doctori care acum au cabinete private foarte bune în Policlinică, dar nu putem face excepții”, a concluzionat Adrian Cican.

JCS-R.M.