Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Recent, Garda Forestieră Timişoara a anunţat faptul că sprijină inițiativa Primăriei Reşiţa în vederea realizării obiectivului „Dezvoltarea Zonei Turistice Semenic-Programul național de dezvoltare a turismului Schi în România“!

Astfel, Garda Forestieră Timișoara a avizat recent scoaterea definitivă din fondul forestier național a terenului în suprafață totală de 23,05 ha, cu condiția menținerii soluției de amplasare a obiectivului și a respectarii actelor administrative ale autorității competente pentru protecția mediului, precum și cu mențiunea clară că se va introduce în circuitul silvic, în compensare, o suprafață de 25,3 ha, proprietate a municipiului Reșița, terenul fiind limitrof fondului forestier proprietate publică a statului, administrat de către Ocolul Silvic Reşiţa. Practic, acesta este ultimul aviz de care mai era nevoie pentru întocmirea hotărârii de guvern privind schimbul de terenuri cu Regia Autonomă a Pădurilor-Romsilva în vederea demarării proiectului din zona turistică Semenic-Crivaia.

Urmează acum întocmirea și aprobarea hotărârii de guvern, chestiune de câteva săptămâni, pentru ca apoi să se treacă la realizarea proiectului tehnic și a lucrărilor propriu-zise.

Reamintim că proiectul are o valoare de peste 40 de milioane de euro și înseamnă un domeniu schiabil cu 9 kilometri de pârtii noi, telegondolă, tunuri de zăpadă, parc de aventură, centru de sport nautic, trasee de drumeții și restaurante.

JCS-Nicoleta Moraru

FOTO: Zoltan Kiss