Furt de arme la Resita - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un băiat de 17 ani a furat trei pistoale cu aer comprimat şi două veste antiglonţ de la un magazin de arme din municipiu.

În seara de 18 noiembrie, în jurul orei 20, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin a fost sesizat prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că din magazinul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din centrul Reşiţei au fost sustrase bunuri.
La faţa locului s-a deplasat o echipă complexă formată din criminalişti, lucrători din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, dar şi poliţişti de investigaţii criminale, care în urma cercetărilor efectuate, au constatat faptul că o persoană necunoscută a spart geamul de la vitrina magazinului de unde a sustras bunuri. Cu ocazia verificărilor efectuate de reprezentantul societăţii comerciale împreună cu poliţiştii, se pare că au fost sustrase două veste şi trei pistoale cu aer comprimat.

Hoţul a fost prins la primele ore ale dimineţii de sâmbătă iar armele au fost recuperate, el riscând acum o pedeapsă îîntre 3 şi 15 ani de închisoare.

Duminică, tânărul a fost arestat preventiv pentru 19 zile (un minor neputând fi reţinut mai mult de 20 de zile), şi a declarat recurs sentinţei, recurs ce se va judeca săptămâna viitoare.