Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Spune cu optimism primarul Ioan Popa, după ce a obţinut promisiunea fermă de la ADR Vest pentru cele 6 milioane de euro necesare!

Şeful administrativului reşiţean a rămas optimist în privinţa planurilor pentru vechiul funicular de calcar, simbol al urbei, pentru care municipalitatea a depus fără succes, la Bruxelles, un proiect european pe Urban Inovative Action. Nu pentru că proiectul nu ar fi fost bun, pentru că a obţinut punctaj mare, însă n-au mai fost bani şi pentru el.

„În cadrul discuţiilor cu ADR-ul, cu Sorin Maxim, din ultimele săptămâni, am fost puşi în situaţia să facem câteva fişe de proiecte pentru 2021-2027, spune Nelu Popa. Şi avem promisiunea fermă că, pe Mobilitate Urbană 2021-2027, se va finanţa reconversia funicularului. Cu pistă de biciclete în planul superior, cu promenadă în zona unde este plasa actualmente, cu lifturi, cu elementele de distracţie despre care am tot povestit, tiroliană, bungee jumping, parc de aventură. Şi am răsuflat uşurat pentru că era un proiect destul de complex şi destul de costisitor, ajungând undeva la vreo 6 milioane de euro – vă spun asta pentru că avem deja datele de la Oana Stănescu –, din care 4 milioane sunt doar elemente de punere în siguranţă a funicularului“.

Potrivit edilului, normativele de vânt şi cutremur sunt altele decât în anii 50-60, astfel că municipalitatea va trebui să facă subturnări la fiecare stâlp: „Vom decoperta, vom face armări şi turnări, ca să-i punem în ordine. Şi pe partea orizontală de grinzi vom face nişte contravântuiri suplimentare ca să nu avem probleme, să fim în regulă din punct de vedere seismic şi de vânt. E un proiect care se va face cu siguranţă“.

JCS-Antoniu Mocanu

8 Comments

 1. Foarte tare. Trebuie venit din urmă cu digitalizarea administrativă și Smart City să avem măcar 100 de proiecte că Alba-Iulia.

 2. de monstruozitatea de la complex Victoria numita terasa nu se mai spune nimic d-le primar?parca au trecut doi ani decand declara-i ca se va sistematiza zona…si alte „vorbe frumoase” pentru …cetatenii satului…

  • Va face si aia. Cum face in centru, asa va face si acolo. Pana acum, niciun primar nu a facut nimic. Ultimii 2, au dat si pe la puscarie. Nu mai fi carcotas. Fi multumit ca iti face la tine in oras, in primul rand. Altii doar fura.

 3. Buna, bravo pentru aceste proiecte, dar chiar toate sunt in zona centrala ? in celalalt oras GOVANDARI ( asa pare sa ne fi impartit primaria ), chiar nu se poate face nimic …?

  • Se va face cetatene, se va face. Cum nu s-a facut nimic? S-au amenajat spatii verzi. Sunt plecat din Resita de 15 ani si se vad miscari pozitive in oras de cand e acest Popa primar.

 4. Parca Marin Preda are o cate numita DELIRUL ! A apucat sa scrie numai volumul 1,acum,aici la Resita se scrie volumul 2! Jules Verne ar fi invidios si gelos. Doamne-fereste!

  • Si ma rog, acum ce nu iti mai convine tie, postac sau membru pesedist ce esti? Vad ca nimic din ce face acest Popa, nu iti convine? Tu pe cine vrei primar in Resita? Pe ciobanca de luminita jivina sau o vrei pe craiolguta? Sau tu vrei vreun baron local psd, vreun pretenas de-al tau ca sa mai sugi si tu de pe urma orasului?!
   Omule, deschide ochii si observa ca e pt prima oara intr-un mandat de primar cand chiar se face ceva in oras.
   Ce nu iti convine tie, daca chiar nu esti pesedist? Daca esti un pesedist, nici nu mai trebuie sa-mi spui ce nu iti convine, pt ca pt voi si daca se face ceva, voi veniti si mintiti si manipulati oamenii cum ca nu s-a facut nimic.

Adaugă comentariu