Free Ocico vă aşteaptă cu surprize - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Acţiunea are loc azi, 12 mai, ora 17, în curtea Centrului de Tineret Mansarda din Str. Pictor Andreescu, nr. 20!

Reşiţenii sunt invitaţi să ducă la Mansardă haine, cărți și plante, obiecte casnice, jucării, pantofi, etc., care nu le mai sunt de folos, dar care încă sunt în stare bună și ar putea fi folosite. Participanții la Free Ocico vor putea pleca acasă cu câteva „piese” pe care alții le-au adus şi care li se potrivesc, iar hainele colectate vor fi donate unui Charity Shop. Se organizează și o tombolă la care vor participa cei care răspund invitației celor de la Mansarda.

„Invităm iubitorii de plante și de lectură să vină la Free Ocico și să dăruiască plantele și cărțile pe care le au în plus sau pe care vor să le dea mai departe. Fiecare dintre noi are un ghiveci, două, de flori care prisosește sau nu-și mai găsește locul potrivit și pe care am putea să îl dăruim. Am început acum trei ani să promovăm această idee, a schimbului de plante și sperăm să prindă, lumea să îmbrățișeze propunerea. Promovăm și la această ediție mișcarea prin care lumea din Reșița să doneze și să primească cărți. Cei care iubesc lectura, cărțile pe hârtie, palpabile și cărora le place să discute despre cărți sunt invitați la schimbul de cărți din Reșița. Cum facem schimb de cărți? Simplu: aduci cel puțin o carte pe care ești dispus să o împrumuți sau să o donezi cuiva. Vorbim despre cărțile aduse, despre alte cărți, despre librării, lansări și evenimente. Sunt orașe mari din țară în care astfel de evenimente se desfășoară în mod regulat ca o inițiativă non-profit“, ne-a spus Daniela Lupşan, de la Centrul Mansarda.

Activitatea de la Free Ocico este gândită atât ca eveniment de socializare pentru cetățenii din Reșița, dar mai ales ca activitate de conștientizare cu privire la situația celor cu mai puține oportunități.

JCS-L.A.

Adaugă comentariu