Fotbalistele, victorioase în Cupa României! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Fetele antrenate de Daniel Amariei s-au calificat mai departe în Cupa României, după ce s-au impus cu scorul de 3-1 în fața jucătoarelor de la Atletic Drobeta, echipă care evoluează în Liga 2!

Prima repriză s-a încheiat la egalitate, 1-1, golurile fiind marcate de Lidia Cauni (min. 21) pentru formaţia reşiţeană şi Alina Stuparu (min. 26) pentru fetele din Severin. ACS Banat Girls a reuşit desprinderea în repriza secundă: Lidia Cauni a făcut dubla în minutul 67, iar Denisa Burdan a închis tabela în minutul 73.

„A fost un prim meci în Cupa României, un meci pe care l-am tratat cu foarte multă seriozitate. Ne-au lipsit şapte jucătoare de bază, aşa că am mizat şi pe fetele care nu au adunat foarte multe minute în acest campionat. Sincer, aveam aşteptări mai mari din partea anumitor fete şi îmi doream să demonstreze mult mai mult pe teren. La pauză, scorul nu a fost deloc satisfăcător, 1-1 cu echipa din Drobeta. În a doua repriză am reuşit să mai marcăm de două ori, adversarele nici nu au mai contat în partea a doua, dar, din păcate, nu am reuşit să fructificăm mai multe ocazii de gol. Mă bucur că nu am suferit accidentări, sperăm să avem o evoluţie cât mai bună şi în campionat, să încercăm să legăm mai multe victorii. Sperăm ca aceasta să fie o primă victorie din următoarele meciuri, care sunt foarte importante, în campionat. Trebuie să le tratăm cu multă seriozitate şi cu maximă dorinţă şi atitudine în teren, ca să nu mai avem probleme cu retrogradarea”, a declarat antrenorul Daniel Amariei.

Fotbalista Lidia Cauni a spus: „A fost un meci palpitant, chiar dacă am întâlnit o echipă mai slab cotată, a fost un meci dificil, au arătat dorinţă şi au vrut să dovedească multe în confruntarea cu noi. Am jucat posturi diferite, dar cel mai bine mă simt că mijlocaş, am dovedit și prin golurile marcate, bineînțeles că fără ajutorul întregii echipe nu aş fi reușit să fructific aceste oportunități. Mă bucur enorm că am reușit să înscriu şi că mi-am trecut și eu numele pe tabela marcatoarelor, este un progres mare pentru mine și totodată un sentiment îmbucurător să ajut echipa prin abilitățile mele.”

Cealaltă marcatoare, Denisa Burdan, a declarat: „Mulțumită de victorie, dar în același timp, nu mă bucură jocul prestat. Îmi doresc să ne revenim, să trecem peste această perioadă grea. Știm că acesta nu este nivelul nostru! Ne dorim victorii și vom lupta pentru ele până la ultima picătura de energie, atât eu cât și toată echipa”.

După acest meci lotul reșițencelor a rămas fără una dintre cele mai bune jucătoare, care s-a transferat în Ucraina. „Din nefericire, în ciuda rezultatului pozitiv din Cupă, am primim o veste nu tocmai plăcută. Jucătoarea noastră, Violetta Mitsul, părăsește echipa în acest final încărcat de sezon, urmând să evolueze în Super Liga de Fotbal Feminin din Ucraina, la FC Voskhod Jerson. Îți mulțumim în numele clubului pentru tot ce ai făcut pentru noi și sperăm să ne revedem, curând, cu bine! Mult succes în tot ceea ce alegi să faci, Viola”, a fost mesajul fetelor din Banat pentru colega lor.

JCS-Ștefan Moraru