Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – ACS Banat Girls a cedat duminică, 16 mai, scor 3-4, în partida de pe teren propriu cu CS Universitatea Alexandria!

Cristina Tudorache a deschis scorul în finalul primei reprize pentru oaspete, iar după pauză tot ea a dus scorul la 2-0. În minutul 71, Paula Muntean de la Reșița a redus din diferență, dar două minute mai târziu Cristina Tudorache a reușit hattrick-ul și a refăcut diferența de pe tabelă de două goluri în avantajul Alexandriei. Reșițencele au dat semne că pot să revină, Adelina Ion a înscris în minutul 79, dar CS Universitatea a mai lovit o dată prin Otilia Durla, în minutul 86. Al treilea gol al Reșiței a fost marcat de Stefanija Roksa în minutul 90. S-a terminat 4-3 pentru Alexandria, dar în urma acestui rezultat clasamentul nu se schimbă. ACS Banat Girls a rămas pe locul 4, fiind la egalitate de puncte cu Carmen București, ambele formații obținând până acum 16 puncte.

„Un meci foarte strâns, foarte disputat. Am continuat să credem în şansa noastră până în ultima secundă. Am avut o repriză secundă mult mai bună decât prima. La pauză am schimbat ceea ce am crezut că nu merge. Acest lucru a dat roade pe atac, dar, din păcate, am şi suferit în apărare. Mergem înainte, ne bucurăm că echipa din Constanţa a reuşit să producă surpriza etapei şi le-a bătut pe fetele de la Carmen Bucureşti, rivalele noastre în lupta pentru evitarea retrogradării. În etapa următoare ne aşteaptă un meci foarte greu, chiar pe terenul celor de la Carmen Bucureşti. Vom merge cu gândul la victorie, sperăm să câştigăm cele trei puncte puse în joc şi să ne asigurăm continuarea în Liga 1. Eu sunt convins că, până la urmă, sacrificiile şi munca fetelor nu vor rămâne nerăsplătite”, a declarat antrenorul Daniel Amariei.

Banat Girls: Panova, Roksa, Lazăr, Ruvilă, Delia Dan, Dumitru, Cauni, Burdan, D. Muntean, Adelina Ion și Gînju. Rezerve: P. Muntean, Rusu și Stoianov.

Pe data de 23 mai, ACS Banat Girls Reșița va juca în deplasare, de la ora 11:00, cu AS CS Carmen București 1937.

JCS-Ștefan Moraru