Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – În clădirea din zona Țiglărie funcționează deja grădinița și școala baptistă, iar consilierii locali au aprobat recent ca municipalitatea să încerce să obțină aproape 20 de milioane de lei pentru a oferi condiții moderne celor care frecventează cele două unități de învățământ!

Altă dată un focar de infecție, clădirea și-a mai revenit, mulțumită comunității baptiste, care a renovat parte din interiorul fostei școli. Acum, municipalitatea caută finanțare prin programul Fondului de Mediu, de eficientizare energetică a clădirilor publice. În acest sens, aleșii locali au avut pe masă atât aprobarea documentației DALI, cât și depunerea proiectului „Reabilitare și eficientizare energetică școala generală din Aleea Alunișului, nr. 1, mun. Caransebeș”. Și nu au avut obiecții la acest punct de pe ordinea de zi, votându-l fără probleme.

„În perioada următoare, toate școlile din oraș vor fi renovate și dotate prin proiecte pe finanțări europene. Pentru o parte din ele deja au fost începute procedurile de licitații pentru lucrări. În fosta Școală Generală nr. 7 își desfășoară în prezent activitatea Grădinița și Școala Baptistă, iar prin intermediul bisericilor baptiste au fost efectuate lucrări de amenajare interioară a sălilor de clase. Prin acest proiect ne dorim o renovare integrată a întregii școli. În anii anteriori am asfaltat curtea interioară, am realizat un loc de joacă, iar anul acesta am marcat terenul de fotbal. Iată că va urma în anii următori și renovarea clădirii, pe fonduri guvernamentale.”, a precizat primarul Felix Borcean.

Valoarea estimativă stabilită la faza „DALI” pentru obiectivul de investiţii de la fosta Generală 7 se ridică la 19.976.694,92 lei cu tot cu TVA.

JCS-R.M.