Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița se află în cantonament în Slovenia, unde joacă azi ultimul amical, dar gândul antrenorului Flavius Stoican stă doar la meciul din 6 august, de pe teren propriu, cu FCU 1948 Craiova, din prima etapă din Liga 2! 

Chiar dacă a retrogradat din SuperLigă, FCU Craiova 1948  rămâne o formație cu pretenții și va încerca să revină în prima divizie. Stoican cunoaște formația finanțată de Adrian Mititelu, deoarece CSM Reșița a jucat deja un amical cu FCU și crede că formația din Valea Domanului nu este cu nimic mai prejos față de echipa olteană. Antrenorul a precizat că se gândește doar la victorie, deoarece s-a dovedit că echipa sa este greu de învins pe teren propriu, este susținută de galerie, iar lotul îi dă speranțe că Reșița va pleca cu șanse egale în toate meciurile din Liga 2.

„Gândul nostru este acum doar la meciul din prima etapă din Liga 2. Vom juca împotriva celor de la FCU Craiova 1948, o echipă bună, care a retrogradat din SuperLigă. Toată concentrarea și tot focusul nostru sunt pe acest meci. După aceea, vedem ce va fi în continuare. Ne vor aștepta și câteva deplasări mai lungi, dar, până la urmă, trebuie să jucăm cu toate echipele. Totuși, ne gândim doar la jocul cu FCU, din prima etapă. Am întâlnit recent Craiova într-un amical, ne-a bătut, dar a fost primul nostru meci amical după perioada de vacanță. Au într-adevăr o echipă bună, care joacă un fotbal frumos. De asemenea, eu cred că cei care au rămas la Craiova sunt și cei mai buni fotbaliști pe care i-a avut echipa. Altfel, Adrian Mititelu le dădea drumul să plece la alte formații. Au fotbaliști cu meciuri jucate în Liga 1, mă refer aici în primul rând la Dragoș Albu și Vlad Pop, doi jucători tineri, doi jucători care fac diferența în teren. Dar la fel de adevărat este că și noi avem o echipă bună, și vrem să fim mai buni decât anul trecut. Jucăm pe propriul teren, avem sprijinul suporterilor, galeria ne împinge de la spate în momentele grele. Ne antrenăm acum și nu e ușor ceea ce facem în acest cantonament. Multă pregătire fizică, apoi cu mingea, și tactic, și tehnic. Vrem ca la ora jocului să fim forță. Dacă o să începem cu dreptul, clar o să avem și moralul bun. Deci, ne trebuie victorie în primul meci de acasă. Nu mă feresc de cuvinte, știu ce echipă antrenez, știu ce fel de oameni am sub comandă și știu cât de mult își doresc. Avem toate atuurile ca să începem cu dreptul, dar, cu siguranță, nu va fi ușor. Începem campionatul pe teren propriu, suntem o echipă greu de bătut acasă, în afară de meciul cu Unirea Slobozia din a doua etapă n-am pierdut niciun joc. Sper să continuăm pe aceeași linie. La noi totul contează, oamenii care ne sunt aproape, galeria ne sprijină și ne simțim bine când jucăm acasă. Ne avantajează și faptul că vom avea 11 meciuri acasă în cele 21 de etape, dar, până la urmă, totul se decide pe teren. De asemenea, nu înseamnă că atunci când vom juca în deplasare vom pleca cu a doua șansă sau în dezavantaj. Vreau să cred atât eu, cât și jucătorii, că plecăm cu șanse egale în fiecare meci, fie că este acasă sau în deplasare. Stau de vorbă cu jucătorii, am discuții individuale cu ei, dar și cu fiecare compartiment, și nu mai considerăm că avem șansa a doua atunci când jucăm în deplasare, indiferent de adversar. Jucătorii au creat aceste așteptări, deoarece au avut evoluții apreciabile în sezonul trecut. Ne dorim mult mai mult și de aceea muncim. Vrem să fim mai buni!”, a spus antrenorul Flavius Stoican.

JCS-Ștefan Moraru