Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Turneul de Flag Football, o parte a fotbalului american, sport tot mai îndrăgit de reșițeni, a fost organizat duminică, 14 mai, pe terenul sintetic din Valea Domanului! S-au înfruntat echipe din Reșița, Timișoara și Cluj, atât de seniori, cât și de juniori. Flag Football implică, din informațiile oferite de jucătorul Vlad Rus, lipsa placajelor, față de clasicul fotbal american!

Din toamnă va începe Campionatul Național de fotbal american, iar în acest moment Reșița Locomotives se poate mândri cu un lot format din 30 de jucători, toți reșițeni.

„A fost vorba la acest eveniment despre un sport care face parte din fotbalul american, partea fără contact. Jucătorii aleargă, joacă de plăcere, nu se plachează, doar se prinde mingea și trebuie să te ferești să nu ți se ia flag-ul. Când se ia flag-ul de la jucător se oprește tot jocul. La acest eveniment au participat trei echipe, care au avut și seniori, dar și juniori în componență. Noi, cei de la Reșița Locomotives, am făcut un miniturneu cu juniorii sub 12 ani, după care au jucat juniorii U15 și U19 de la Cluj Crusaders și de la clubul nostru. Iar pentru seniori s-au înfruntat Timișoara, Reșița, iar Clujul a venit cu două echipe. În vară va fi un turneu și mai mare, în care evoluează și diverse corporații, dar acela va fi un concurs în care se va juca de plăcere. Competiții de Flag Football se organizează la nivel de semi-oficial la București, Cluj și sperăm ca în fiecare an să organizăm și aici la Reșița. În fiecare perioadă a anotimpului ar fi benefic ca fiecare echipă să organizeze un astfel de turneu. Legat de echipa mare aș putea spune că deja am început pregătirea pentru sezonul viitor. În ultima perioadă ne-am axat puțin mai mult pe acest turneu de Flag Football, dar în perioada imediat următoare vom începe să facem cât mai multe antrenamente. Ne pregătim la stadionul de atletism de la Intim și deocamdată avem 30 de jucători în lot, reșițeni toți. Ne bucurăm pe această cale că am reușit să formăm o echipă din jucători locali. De asemenea, ne bucurăm și de faptul că Timișoara va juca cu noi în noul campionat. Timișoara nu are destui jucători, iar aceștia vor veni să joace pentru Reșița Locomotives în viitorul campionat. Campionatul Național ar trebui să înceapă în toamnă, dar nu știm încă data exactă. Probabil la mijlocul lunii septembrie. Așteptăm ca echipele să se înțeleagă între ele și să facă un plan competițional.”, a declarat Vlad Rus, component al echipei Reșița Locomotives.

JCS-Ștefan Moraru