Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Iar Casa de Pensii trebuie să mediatizeze mai bine biletele de tratament care, culmea, deși ne văităm că sunt puține și insuficiente, oamenii călcându-se în picioare pentru ele, nici măcar nu s-au vândut toate…

Instituția Prefectului a continuat seria întâlnirilor cu prezență fizică, organizate sub cupola palatului administrativ. La mijlocul acestei săptămâni au avut loc alte două ședințe lunare, cea a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, precum și Comisiei de Dialog Social.

S-a trecut în revistă gradul de acoperire și necesarul de medici din județ, asta ca să nu-i spunem gradul de descoperire… Tot legat de asistența medicală, s-au discutat subiecte de interes pentru reprezentanții pensionarilor, printre care promovarea sănătății și compensarea medicamentelor. „Prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir, a concluzionat că neajunsurile existente în sistemul medical vor fi reduse în mare parte odată cu aprobarea Strategiei Naționale de Dezvoltare a Sănătății. (…) Prefectul județului a solicitat Agenției Județene a Finanțelor Publice ca, ulterior efectuării unei analize, să întocmească un plan de acțiune care va conține măsuri pentru creșterea încasărilor la bugetul de stat“, informează Cancelaria Prefectului.

Vizavi de biletele de tratament pentru pensionari, a ieșit la iveală faptul că anul trecut nu au fost vândute toate biletele de tratament repartizate pentru județul Caraș-Severin, prefectul fiind de părere că este nevoie de o mai mare mediatizare și popularizare a acestei facilități din partea Casei Județene de Pensii.

Referitor la accidentele de muncă, anul trecut au fost înregistrate în județul nostru 82 de astfel de evenimente, cu 84 de victime, din care 18 decedate. Cele mai frecvente cauze au fost erori în efectuarea operațiilor de muncă, pregătirea profesională necorespunzătoare, instruirea incompletă în domeniul securității și sănătății în muncă, desfășurarea lucrului cu mijloace de producție necorespunzătoare. „Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, Inspectoratul Teritorial de Muncă va intensifica acțiunile de informare, conștientizare, îndrumare și control privind modul de aplicare a legislației în domeniu“, ne asigură Instituția Prefectului.

JCS-A.M.