Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – A VIII-a ediție a festivalului de film „Banatul Montan” debutează în acest weekend și se va încheia în 28 august 2024. Cinefilii sunt așteptați în fiecare seară în curtea Muzeului Județean de Etnografie și Regimentului de Graniță Caransebeș pentru a viziona filme de excepție!

„Pentru că acest an este dedicat eroului națiunii române Avram Iancu, ne-am gândit să deschidem festivalul de film, sâmbătă 24 august, cu producția „Munții în flăcări”, regia Mircea Moldovan (1980). Programul continuă, duminică, 25 august cu filmul de animație „Întors pe dos 2/ Inside Out 2”, fiind o seară dedicată copiilor, pe care i-am văzut foarte încântați în edițiile trecute, atunci când curtea muzeului a fost neîncăpătoare. Luni 26 august este programat filmul „Viața unei singure femei”, în regia lui Ioan Cărmăzan, scriitor, scenarist, regizor, președinte al UARF și Cetățean de Onoare al județului Caraș-Severin 2024. Festivalul continuă marți, 27 august, cu filmul „Milionari de weekend” (2004), regizat de Cătălin Saizescu, iar miercuri avem un blockbuster, „Bad Boys: Ride or Die”, cu Will Smith și Martin Lawrence!”, a precizat managerul interimar al muzeului, Diana Țîrdea.

Festivalul de film „Banatul Montan” este organizat de Muzeul Județean de Etnografie și Regimentului de Graniță Caransebeș în colaborare cu Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România.

JCS-R.M.