Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Copilul a fost preluat de elicopterul SMURD de pe stadionul din Băile Herculane și adus la spitalul din Caransebeș!

Prin apel la 112 a fost anunțat faptul că în zona Cheile Corcoaia-Cerna sat, un copil de 3 ani a fost mușcat de viperă. Este vorba de o fetiță care a fost dusă cu autoturismul din zona unde a fost mușcată, până la limita de județ, de unde a fost preluată de o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță. Copilul, conștient și stabil, a fost preluat de elicopterul SMURD de la Caransebeș, de pe stadionul din Băile Herculane, și adus la spitalul din Caransebeș, unde i se va administra ser antiviperin. 

Trebuie precizat faptul că medicul echipajului de pe elicopterul SMURD, Șerban Mateșoane, se afla azi în prima gardă și a făcut față cu succes ambelor misiuni: atât cea de troliere din zona Lacului Iovan, cât și în cea de salvare a copilului mușcat de viperă.

ORA 19. După ce i s-a administrat serul antiviperin la Caransebeș, deși starea este bună, fetița a fost transferată cu elicopterul SMURD la Spitalul de copii „Louis Țurcanu“, din Timișoara.

JCS-N.C.