Femeie, tu poți desena poteci prin ploaie! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Tu știi că ești un contrast sublim! Că poți desena poteci prin ploaie, purtându-ți senzualitatea pe tocuri înalte, și poți să fii primul vers al unei poezii, ascunzându-ți apăsările sub zâmbetul conturat de un ruj intens.

Nu trebuie să fii nesimțit de frumoasă pentru a rămâne în mintea celor din jur, este suficient să ai încredere în tine, să ai spatele drept chiar dacă duci, zilnic, corvoada grijilor, neîmplinirilor, problemelor tale și ale celor din jur. Ești frumoasă pentru că ești femeie pur și simplu, și nu pentru că te culci sau te trezești în oglindă. Sigur, trebuie să te uiți în oglindă nu după imperfecțiuni și nici pentru a căuta semnele efemerității, ci pur și simplu pentru a vedea dincolo de ceea ce văd ceilalți.

Tu știi că poți dansa în sufletul unui bărbat și fără să te ridici de pe scaun, că poți să valsezi elegant și fără orchestră… doar de asta ești femeie. Nu trebuie să ai talie de viespe și nici buze imense pentru a te plimba prin cele mai ascunse gânduri ale cuiva sau pentru a săruta așa cum consideri tu că meriți. Dar pentru că ești femeie, tu trebuie să știi acele gesturi simple care te ajută să răsucești momente cu aceeași naturalețe sau absență, poate neconștientizată, cu care învârți o șuviță de păr.

Ştii că porţi sau poţi purta cel mai complex titlu din lume: mamă. Adună în jurul tău bunătate, răbdare, dragoste, adică bogăţii ce nu trec. A fi mamă este o împlinire, un rol pe care ţi-l asumi, nu o văicăreală continuă şi nu o renunţare la condiţia de femeie, cum multe înţelegeţi greşit.

Pentru că eşti femeie, ştii că fără iubire nu poţi străluci. Fii femeie şi iubeşte cu adevărat, îmbrăţişează, simte şi dăruieşte emoţii, lasă-te iubită! Fii femeie şi caută iubirea care te împlineşte. Dar nu face din cel pe care îl iubeşti Universul tău, pentru simplul fapt că cel mai important Univers este cel al cărui centru eşti tu. Iar când se întâmplă să ai sufletul obosit din cauza iubirii, pentru că se întâmplă şi asta, păstrează-ţi nobleţea şi nu cerşi nici măcar un zâmbet.

Pentru că ești femeie, tu știi că nu poți să te îmbraci, nu poți să te comporți ca și cum te-ai vinde, iar apoi să îți dorești să fii tratată ca și cum nu ai fi de cumpărat. Frumusețea ta deschide uși, senzualitatea va fi mereu o cheie, însă drumul de dincolo de orice ușă are nevoie de mai mult decât un decolteu generos sau o pereche de tocuri amețitoare.

Nu trebuie să fii nici femeia „de ce“, cea cu întrebări multe, dar care niciodată nu se întreabă ceva pe ea. Atunci când înveți să șoptești mai mult decât să țipi, când ceea ce ai curat în suflet ți se așterne demn și pe chip, când privești lumea atât de frumos încât ceilalți își doresc să o privească prin ochii tăi, atunci înseamnă că ai înțeles că singura cu care trebuie să fii în competiție ești tu. Nu cu alta, nu cu altele.

Femeie, să nu fugi de lumină, să nu fugi de tine. Să nu îți dorești să te faci înțeleasă, nici să fii perfectă, ca să nu plictisești. Să nu îți pierzi misterul înveșnicit de poeți și pictori și să rămâi mai elegantă decât destinul. Tu poți desena poteci prin ploaie: pentru că ești femeie!

JCS-Nina Curița

Foto: Pinterest