Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Aproape 64 de milioane de lei! Acesta este bugetul pe care se bazează administrația caransebeșeană în 2020, mai mare față de cel de anul trecut, care a fost de doar 45 de milioane de lei!

Consilierii locali din ambele tabere, PNL și PSD, au trecut bugetul fără obiecții, spre surprinderea primarului Felix Borcean, care se aștepta la amendamente, pățit fiind din anii trecuți. În cifre, 30 la sută din acești bani merg spre salarii, tot 30 la sută fiind alocați și pentru investiții. „1,4 milioane lei se duc către fațada de la C.D.Loga, 8 milioane pentru proiectul cu persoanele defavorizate, 4,4 milioane pentru amenajarea ruinelor, 350 de mii de lei pentru amenajarea Vilei Popov, 180 de mii de lei pentru locul de joacă din Parcul Dragalina, 300 de mii de lei pentru noul padoc de câini. Avem aproape 1 milion de lei pentru finalizarea străzilor Iancu Laurențiu, Pinilor și Perescu, 5,2 milioane lei pentru remedierea aleilor din cartierele Pipirig, Cazărmii, Țarinei și Balta Sărată, dar și pentru trotuare, porțiunea aceea de la Cosana până la ștrand, pentru containerele îngropate. Sume importante am alocat pentru subvențiile la transportul în comun, 1,3 milioane lei și 1,1 milioane lei pentru măturatul stradal. Casa de Cultură primește 1,2 milioane lei, cu tot cu salarii, la Legea 350 am alocat 350 de mii de lei, iar pentru Clubul Sportiv Municipal avem în buget 250 de mii de lei”, a precizat primarul Felix Borcean.

Un capitol important l-a reprezentat Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, pentru care aleșii locali au fost de acord cu sumele propuse de edil. Adică un total de peste 2,2 milioane lei, 1 milion pentru reabilitarea policlinicii, cu cele două etaje pentru ambulatoriu, și 1,2 milioane pentru utilități până în luna iunie.

În mare, un buget de care primarul Felix Borcean este mulțumit și despre care spune că reflectă realitatea, spre deosebire de anii trecuți. „Cred că a fost un buget bine creionat, pentru prima oară în absența lui Horia Irimia, dovadă că nu au fost amendamente în Consiliul Local, desi când am discutat bugetul cu viceprimarul Marius Isac i-am sugerat unde poate să facă amendamente. Le mulțumesc consilierilor și cred că la fel se putea întâmpla și în anii trecuți, fără tot acel circ. Este pentru prima oară când am certitudinea că acest buget este unul real și funcțional, până acum plecam cu un pesimism că nu sunt bani de nimic și la final rămâneam cu excedent, puteam fi catalogați drept fraieri că nu știm să cheltuim banii”, a explicat edilul la finalul ședinței Consiliului Local.

Bugetul va fi publicat și pe site-ul Primăriei Caransebeș pentru a vedea fiecare cetățean cum se cheltuie banii municipiului.

JCS-R.M.