Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Dialogul a avut loc astăzi la sediul municipalității din Caransebeș, acolo unde mai mulți reprezentanți ai unor țări au răspuns invitației primarului Felix Borcean!

Au fost prezenți la Caransebeș consulii onorifici ai Spaniei, Italiei, Ungariei, Țărilor de Jos, Macedoniei și Coreei de de Sud, reprezentanții comunității evreiești, oameni de afaceri și alte oficialități locale. Discuțiile s-au axat pe perspectivele investiționale ale municipiului Caransebeș și modalitățile prin care consulatele pot sprijini dezvoltarea relațiilor economice între parteneri din Caransebeș și țările respective.

„Vizita a fost un prilej de inter-relaționare între consulatele care își au sediul la Timișoara și mediul de afaceri, le mulțumesc domnilor consuli pentru că au acceptat invitația noastră și le transmit toată prietenia și respectul nostru. Cartea de vizită a Caransebeșului e una foarte clară. Suntem cel mai bine plasat oraș din Caraș-Severin, cel mai frumos oraș din Caraș-Severin, dar nu trebuie eu să spun lucrurile acestea, ci domnii consuli trebuie să se convingă, după ce au luat contact cu orașul și cu reprezentanții comunității de afaceri. Când sădești 10 semințe sau 10 seminții prezente astăzi, câteva se vor și prinde, poate nu imediat, dar vor apărea roadele unei astfel de întâlniri.”, a precizat primarul Felix Borcean.

Consulii au vizionat și un film promoțional despre Caransebeș, au făcut un tur ghidat în zona centrală și apoi s-au întâlnit cu principalii oameni de afaceri din municipiu, concluzia fiind aceeași: zona Caransebeșului este un teren propice pentru investiții mai mari sau mici. Rămâne de văzut dacă dialogul de astăzi se va și concretiza…

JCS-R.M.