FAUR – Festivalul de Artă Urbană Reșița - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aflat la prima ediție, FAUR (Festivalul de Artă Urbană Reșița) implementează ideea regenerării urbane prin intermediul artei stradale, a breaking-ului, hip-hop-ului, a artiștilor post-producție și a evenimentelor sportive pentru tineret! 

Evenimentul va avea loc în perioada 25-26 septembrie 2021, în două zone frecventate de tinerii reșițeni, Skatepark Centrul Civic și Parcul Intim, unde se vor desfășura competiții sportive cu premii în bani, activități artistice și multe alte surprize.

„Cu această ocazie, la Reșița sosesc sportivi profesioniști care vor face demonstrații BMX profi rider, breakeri din țară și din străinatate precum și grafferi ce vor «colora» picioarele podului Intim sub sintagma «Open Art» – acțiune la care sunt invitați să participe toți pasionații de pictură stradală din oraș. De la acest eveniment nu putea să lipsească muzica underground. Macanache, Jianu, Rashid și John Băiat Bun sunt artiștii ce vor concerta în Parcul Intim, în cele două zile ale festivalului. Atmosfera vibrantă va fi completată de un set de dj ce vor mixa groove-uri electro la after-party-uri și pe parcursul competițiilor. FAUR se dorește a fi o portavoce a culturii urbane, un eveniment pentru tineri nonconformiști și nu numai. Așadar, spread the word, like&share, și să ne vedem cu toții, noi, cei care iubim arta stradală, sportul extrem și facem Reșița să vibreze“, informează organizatorii.

Programul din 25 septembrie cuprinde Concursul BMX – Skatepark Centrul Civic 11.00-19.00, prima oră fiind înscrierile, urmate de două ore de calificări, concursul fiind planificat pentru intervalul 14.00-18.00. Între orele 19.00 şi 21.00, în parcul de la Intim va fi pus în scenă un Demo BMX urmat de premierea concursului BMX, ambele între orele 19.00 şi 21.00. Va fi susţinut un concert – Rashid, John Baiat Bun, Jianu – de la 21.00 la 22.00, totul încheindu-se cu un afterparty.

În 26 septembrie 2021, programul cuprinde Concursul Breaking – Jammin’ in the Park, în Parcul Intim, structurat astfel: Înscrieri și warmup Cyphers de la 16.00 la 17.00, calificări pentru top 16, top 8 şi top 4, finala şi ceremonia de premiere (două runde), între 18.00 şi 21, după care urmează un concert Macanache, tot în parcul de la Intim, de la ora 21.00.
Înscrierea la cele două competiții (BMX sau Breaking) se poate face online, prin completarea formularului – https://forms.gle/F7ttR8Qt5JVNZfwg7, sau la fața locului, în ziua evenimentului. În ambele zile, între 12.00 şi 21.00, grafferii amatori se pot bucura de Open Art – liber la graffiti, pe picioarele podului de la Intim. Municipalitatea a anunţat o veste bună în plus pentru cei interesaţi, punând la dispoziţie materiale şi oferind premii participanţilor.

JCS-A.M.