Faţa urâtă a Reşiţei, Zona Mociur, va avea o frumuseţe de 8,3 milioane de lei! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Zona căminelor de locuințe sociale din cartierul Mociur, din municipiul Reșița, se va transforma în următorii doi ani, cu ajutorul fondurilor europene!

Astăzi, potrivit unui comunicat al ADR Vest, a fost semnat contractul pentru proiectul „Reabilitarea și modernizarea fondului locativ existent – reabilitarea blocului Cămin nr. 2 de locuințe sociale și demolarea blocului Cămin nr. 1 de locuințe sociale, cartier Mociur – Municipiul Reșița, județul Caraș-Severin”, al cărui beneficiar este Primăria Reșița.

În cadrul proiectului, Căminul nr.2 va fi reabilitat, iar spațiul interior va fi recompartimentat, generând 50 de apartamente. Căminul nr.1 va fi demolat, iar zona va fi reamenajată, astfel încât să devină una de petrecere a timpului liber pentru localnici, cu spații verzi, parcare, piațetă, loc de joacă și alei. În total, vor fi reabilitați peste 2.600 mp de suprafață de clădire, iar spațiul exterior creat se va întinde pe o arie de peste 3.500 mp.

Obiectivul general al proiectului este „creșterea siguranței și nivelului calității vieții pentru populația din zona urbană marginalizată Mociur, din Municipiul Reșița”, iar investiția totală este de aproape 8,3 milioane lei, dintre care 7,4 milioane, bani nerambursabili. Durata de implementare este de 26 luni.

JCS-L.A.