Caraş-Severin, Romania

EZERIȘ – Nu mai puțin de 7 milioane de lei sunt puse la bătaie pe SICAP, în cadrul unei licitații inițiate de Compania Națională de investiții, pentru o bază la standarde UEFA III!

Chiar dacă încălzirea va fi pe lemne, investiția este una impresionantă pentru o comună și promite dotări moderne. Se va face chiar în centrul de comună și prevede proiectarea și execuția lucrărilor și asistența tehnică din partea proiectantului, pentru construirea unei baze sportive tip 1, varianta v1 – încălzire pe lemn. Dar va include un teren cu nocturnă, de 105/75 de metri, cu o tribună de 500 de locuri, un teren multifuncţional, vestiare moderne, sală de conferinţe şi multe altele. Baza sportivă întruneşte standardele categoriei UEFA III.

„Deocamdată s-a predat terenul la Compania Națională de Investiții și urmează să ne transmită câștigătorul licitației, care vine și se apucă de lucru“, spune Ioan Rusu, primarul comunei Ezeriş.

Trebuie amintit faptul că Ezerişul nu este la prima încercare de a-şi construi o bază sportivă serioasă, la standarde înalte. S-a mai făcut o încercare, prin 2016, pe 1,8 milioane de euro, pe un proiect transfrontalier cu parteneri sârbi. Potrivit primarului Rusu: „Ăla a picat, s-a dus demult. N-au fost sârbii serioși… Un picuț neserioși. Proiectul acesta este mult mai modern, față de proiectul cu sârbii“.

CNI a scos, zilele trecute, la licitaţie proiecţia şi execuţia bazei sportive de la Ezeriş, cu o valoare totală estimată la 7.079.305,04 lei, fără TVA. Din aceşti bani, pentru obţinerea şi amenajarea terenului a fost alocată suma de 639.027,57 de lei, pentru proiectare şi asistenţă tehnică – 125.077,88 lei, pentru investiţia de bază – 6.201.749,12 lei, iar restul de 113.450,47 lei pentru celelalte cheltuieli, incluzându-le pe cele legate de lucrările de construcţii şi de organizarea de şantier.

Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ, constructorii interesaţi putând depune oferte până în 12 aprilie, dată la care acestea vor fi şi deschise, pe SICAP.

JCS-Antoniu Mocanu