Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Asta am observat și ieri, când am fost la podul „în Y“ din zona Mociur-Turnate. Muncitorii de acolo ne-au declarat că ceea ce fac este foarte greu, mai ales când este canicula, dar cineva trebuie să o facă, mai ales că podul trebuie să fie gata în curând!

Canicula poate avea un impact semnificativ asupra sănătății oamenilor, iar cei care lucrează în construcții resimt în mod deosebit efectele, mai ales în această perioadă. Temperaturile extreme pun la încercare rezistența fizică a acestora, expunându-i riscurilor de stres termic și insolație. Deshidratarea reprezintă un pericol constant, iar inspectorii cărășeni de muncă au ținut să le reamintească angajatorilor faptul că, în perioadele cu temperaturi care depășesc +37°C, au obligația să asigure măsuri minimale pentru ameliorarea condițiilor de muncă. Expunerea prelungită la soare poate provoca arsuri solare, crescând totodată riscul de cancer de piele. Oricum, Reșița este un șantier de la un capăt la altul, iar sute de oameni își câștigă existența muncind la 40 de grade Celsius.

Cele două poduri de pe Valea Ţerovei, cu două benzi de circulație, sunt amplasate în Y față de axul drumului rapid cu patru benzi, care va face legătura între Govândari și Centru, traversând perimetrul în care vor fi edificate viitoarele mall, aqualand și o zonă rezidențială cu 1.500 de apartamente. Dincolo de actualul pod urmează să apară un sens giratoriu pentru facilitarea accesului dinspre și către mall, Govândari sau Țerova.

JCS-Denis Dutca