Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cu o producție de 10.800 MWh/an, acesta ar urma să asigure consumul de energie electrică al municipalității reșițene!

Primăria Municipiului a lansat, pe SEAP, achiziția serviciilor de elaborare a documentațiilor tehnico-economice etapa PAC, PTE și detalii de execuție, inclusiv asistența tehnică din partea proiectantului pe durata execuției lucrărilor și execuție lucrări pentru proiectul Parcului Fotovoltaic Reșița. Termenul de depunere a ofertelor sau a cererilor de participare pentru contractul cu o valoare estimată de 44,7 mil. lei, proveniți din fonduri bugetare, expiră în 16 mai. Potrivit anunțului, durata contractului este de 11 luni, din care primele patru alocate proiectării și obținerii de avize, acorduri și autorizații, iar ultimele șapte rezervate execuției lucrărilor, conform proiectului tehnic aprobat.

Amplasat pe o suprafață de teren extravilan de 300.000 mp din apropierea Inspectoratului Județean de Jandarmi, parcul va avea o putere instalată de 8,58 MW, cele 12.711 panouri de 675W urmând să producă circa 10.800 Mwh/an. În acest mod ar urma să fie acoperit, în primul rând, consumul de energie electrică aferent sistemului de iluminat interior și perimetral, al sediilor administrative locale, al instituțiilor publice și de învățământ, care a fost în 2022 de 5.387 MWh/an. În plus, va acoperi creșterea consumului de energie electrică în urma înlocuirii parcului auto existent cu autobuze electrice și tramvaie noi, estimat la circa 3.500 Mwh/an. De asemenea, la dimensionarea parcului a fost luată în calcul și necesitatea acoperirii consumului stațiilor de reîncărcare a mașinilor electrice pentru deservirea flotei comerciale și rezidențiale, creșterea fiind estimată la aproximativ 1.248 Mwh/an.

JCS-Walter Fleck