Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Odată cu relaxarea măsurilor restrictive, piața rezidențială a revenit pe un trend ascendent în al doilea trimestru al anului. Cel mai recent raport făcut de către specialiști arată că, pe fondul diminuării restricțiilor impuse, piața rezidențială și-a continuat trendul ascendent, iar prețurile solicitate de către vânzătorii de locuințe au consemnat cel mai mare avans de la declanșarea pandemiei încoace!

Astfel, în perioada aprilie – iunie, valorile de listare ale proprietăților rezidențiale din România au consemnat un avans trimestrial de 3,1% comparativ cu 2,2% în primul trimestru al anului în curs.

În ciuda dificultăților create de pandemie, prima jumătate a anului 2021 a fost caracterizată de o evoluție pozitivă din punctul de vedere al vânzătorilor de proprietăți imobiliare. Datele publicate de ANCPI relevă că în al doilea trimestru al anului 2021 au fost vândute aproximativ 158.000 de imobile la nivel național, în creștere cu circa 49% față de perioada similară a anului anterior.

City Center un proiect #inspirat care nu face excepție

În trimestrul al doilea din 2021 nici ansamblul rezidențial City Center Reșița nu a făcut excepție la creșterea vânzărilor de apartamente, astfel că procentajul a ajuns la 70%. „Pandemia a schimbat preferințele oamenilor în ceea ce privește selectarea imobilelor. Aceștia au înțeles importanța alegerilor lor pe termen lung și că un apartament este mai mult decât «un acasă», este și cea mai bună metodă de păstrare sau creștere a banilor investiți. Ca tendință generală, oamenii caută apartamente mai luminoase, mai spațioase, caută spații libere și deschise. Majoritatea cumpărătorilor au căutat să facă un upgrade al spațiului de locuit în această perioadă, de la garsonieră la două camere sau de la două la trei camere, fiind nevoiți să transforme locuința în birou sau sală de școală pentru copii, fără a renunța la un loc unde să își petreacă și timpul liber“, spun cei de la City Center.

Apartamentele cu trei camere reprezintă prima opțiune pentru familiile cu copii. O tendință identificată în ultimul an a fost dorința clienților de a avea la îndemână cât mai multe facilități și servicii, precum magazine, cabinete medicale, farmacii, instituții etc. Fie că îţi dorești să achiziționezi un apartament pentru a locui împreună cu familia sau pentru investiție, City Center este o alegere #inspirată.