Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Săptămâna 17-21 noiembrie 2014 a constituit pentru Şcoala Gimnazială Nr. 2 Reşiţa o nouă etapă în derularea Proiectului Multilateral Comenius „Shall we dance?“ („Poftiţi la dans?“).

Echipa de mobilitate formată din şase elevi şi patru cadre didactice s-a deplasat la College Sainte Jeanne d`Arc din Morteau, Franţa. La întâlnire au participat şi partenerii C.E.I.P. Santa Rita Galdo din Spania şi Gimnasium W Janikowie din Polonia.

Pe parcursul celor cinci zile, echipa de elevi şi cadre didactice, alături de partenerii internaţionali, au participat la numeroase activităţi coordonate de gazde, ateliere de dans, vizionarea filmului French cancan, vizionarea spectacolului Spărgătorul de nuci de Tchaikovscki la Teatrul din Geneva, vizitarea unor şcoli de profil şi a unor obiective turistice din împrejurimi, participarea la dezbateri.

Deplasarea în Franţa s-a dovedit o experienţă utilă pentru elevii şi dascălii reşiţeni, care aşteaptă cu nerăbdare următoarea etapă a proiectului, planificată în luna mai 2015, când Şcoala Gimnazială Nr. 2 Reşiţa va deveni gazdă pentru echipele de mobilitate din Franţa, Spania şi Polonia.