Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Poliţiştii au rol de însoţitor şi asta pentru ca părinţii să aibă încredere să-şi trimită copiii la şcoală cu autobuzele puse special pentru elevii reşiţeni. Asta a decis conducerea TUR!

Siguranța elevilor în timpul transportului la unitățile de învățământ este prioritatea noastră. Începând de astăzi, 22 ianuarie, în fiecare autobuz școlar va fi prezent un polițist local“, au precizat cei de la societatea reşiţeană de transport.

Directorul TUR, Dănuţ Jurubescu, ne-a spus că măsura este luată pentru a da încredere părinţilor să îşi lase copiii singuri cu autobuzele şcolare. „Va fi câte un poliţist local în fiecare autobuz ce circulă în plus, special pentru elevi, la orele 7.20 şi13.15. Noi am avut şi până acum om, însă pentru ca elevii să se simtă în siguranţă, prezenţa unui poliţist local înseamnă altceva. Şi vrem ca părinţii să aibă încredere să lase copiii cu autobuzul, să nu mai piardă timp mergând cu ei sau după ei la şcoală. Eu ştiu că în autobuz ar urca şi bunica care ar merge până la Nera, numai că bunica poate să aştepte autobuzul ei care vine peste 3 minute. Ceilalţi călători, îndeosebi pensionarii, trebuie să înţeleagă că autobuzele elevilor decongestionează aglomeraţia din celelalte“, ne-a spus Jurubescu.

Primarul Reşiţei adaugă că acesta este un prim pas spre creşterea calităţii transportului urban reşiţean. „Vrem să punem ordine în transportul public, iar această măsură este una bună pentru că încercăm să eliminăm elementele de disconfort. Poliţiştii locali asistă angajaţii TUR şi la controalele din autobuze. Oamenii care circulă, toţi, şi aici ştiţi la ce mă refer, trebuie să îşi ia bilet. Atunci când creşti standardul transportului stradal, când există siguranţă, vin şi oameni care de obicei nu circulă cu autobuzul“, ne-a spus și primarul Reşiţei, Nelu Popa.

JCS-Nina Curiţa