Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Până în luna decembrie, Centrul de Tineret „Mansarda” derulează „Laboratorul de inițiative”, o campanie de promovare a voluntariatului și a ofertei de educație nonformală centrului!

Este vorba despre o tradiție păstrată de la înființarea centrului, în 2006, actualul proiect fiind implementat cu sprijin financiar din partea primăriei municipiului.

Mansarda va selecta un nucleu de 25 de tineri pe care îi va pregăti pentru a fi voluntari. Cei interesați sunt invitați în noua locație a centrului de pe strada Pictor Andreescu nr. 20. Activitățile de recrutare și informare a tinerilor asupra oportunităților deschise prin voluntariat au fost pregătite încă de la începerea școlii, până acum având loc întâlniri cu 175 de elevi de liceu. „Voluntarii noștri au vorbit despre decizia și experiența lor de a face voluntariat, despre impactul acestor activități asupra felului de a fi și de a gândi. Proiectul își propune să informeze cât mai mulți tineri asupra oportunităților pe care le au în Reșița practicând voluntariatul, asupra voluntariatului ca formă de educație non-formală, dezvoltare personală și de activism civic în comunitatea locală”, am aflat de la președinta centrului, Ionela Pleșan.

Obiectivul principal este stimularea participării civice a tinerilor în viața comunității locale. Noii voluntari vor fi susținuți și ghidați pe drumul descoperirii personale, într-un program plăcut ce îmbină activități de training cu relaxarea. „Vom afla despre lucrul în echipă, care este unul dintre factorii-cheie ai succesului unei organizații, despre spiritul de cooperare și capacitatea de adaptare, individual și ca echipă, la situații neprevăzute. Încercăm să construim împreună o echipă puternică și eficientă astfel încât să putem lucra în armonie în activitățile și proiectele noastre”, a încheiat Ionela Pleșan.

JCS-Ionel Ivașcu